Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №203 від 01.09.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#З новонародженими!

А ви бачили малят оленів та дикобраза?!

Рівненський зоопарк чекає на вас

Добігає кінця останній місяць літа, місяць цікавого дозвілля та відпочинку. Але працівникам Рівненського зоологічного парку було не до розваг, - упродовж літа на території зоопарку час від часу лунали крики новонароджених тварин. А за якийсь час майже всі ці маленькі та ніжні створіння можна на власні очі побачити у відкритих вольєрах. Повірте, явище незабутнє!

Розповідає завідуюча сектором копитних Рівненського зоологічного парку Юлія ШУТОВА:

- З початку літа цього року в нашому зоопарку народилося чимало тварин, у тому числі й копитних. У червні, наприклад, світ побачило лоша коня Пржевальського. Це перший випадок, коли лоша виживає; втім, на щастя, і маля, і його мама - 11-річна кобила - почувають себе дуже добре. Більше того, вже через кілька годин після народження 15-кілограмове хвостате створіння кумедно цибало по всьому вольєрі!

Не відстає у своєму розвитку й кількамісячне плямисте олененя, - цей рідкісний вид ми привезли на початку цього року з Сарненського лісництва.

Потішили нас поповненням і дві Камерунські вівці, які привели по одному дитинчаті. Нині вони дружно ссуть молоко і виглядають дуже смішно, - такі собі кучеряві м’ячики.

Рожеві п’ятаки

і не тільки

- Нещодавно опоросилася свиноматка дикого кабана, - продовжує Юлія Миколаївна, і тепер п’ятеро веселих смугастих поросят (через кілька тижнів вони полиняють і будуть просто сірими – прим. авт.) щодня оповіщають про себе крикливим рохканням. Тут варто зазначити, що їх “родичка” – В’єтнамська звислочерева свиня - тільки чекає приплоду, а, отже, зовсім скоро вереску додасться!

Якщо всі новонароджені тварини, випробовуючи свої сили, вже розносять в пух і прах свої клітки, то є одне маленьке створіння, яке тільки п’є молоко і спить поруч з мамою – це тижневий малюк дикобраза. Воно ще зовсім-зовсім кволе, але за кілька тижнів і його зможуть побачити відвідувачі зоопарку. Отож, запрошуємо всіх бажаючих!

01.09.2005Інна РЕВУХА



Рівне-Ракурс №10 від 01.09.2005p. 
На головну сторінку