Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №588 від 31.01.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Законодавчі зміни

Землю реєструють по-іншому

Землю реєструють по-іншому

1. Громадянин або уповноважена ним особа звертається до органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування із заявою про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою у разі її передачі у власність (користування) із земель державної або комунальної власності.

2. Після отримання дозволу на розроблення документації із землеустрою громадянину необхідно звернутися до проектної організації, яка має ліцензію на виконання землевпорядних робіт та кваліфікаційний сертифікат інженера-землевпорядника і укласти з нею договір на виготовлення документації із землеустрою.

3. Громадянин, уповноважена ним особа, або проектна організація звертається з розробленою документацією із землеустрою, погодженою у встановленому порядку, до її затвердження та електронним документом (обмінним файлом) в територіальний орган Держземагентства за місцем розташування земельної ділянки: подає заяву про державну реєстрацію земельної ділянки, оплачує адміністративні послуги і надає Державному кадастровому реєстратору документ, що підтверджує оплату послуг з державної реєстрації земельної ділянки.

4. Після проведення державної реєстрації земельної ділянки громадянин отримує документацію із землеустрою з присвоєним кадастровим номером та витяг з Державного земельного кадастру про земельну ділянку.

5. Заявник звертається до органу виконавчої влади або місцевого самоврядування із заявою для прийняття рішення про затвердження документації із землеустрою та надання земельної ділянки у власність або користування.

7. Органи виконавчої влади або місцевого самоврядування у строк не пізніше п’яти робочих днів після прийняття рішень про затвердження документації із землеустрою подають територіальному органові Держземагентства, в особі Державного кадастрового реєстратора, засвідчені копії таких рішень для внесення відповідних відомостей до Державного земельного кадастру. Державний кадастровий реєстратор протягом двох робочих днів з моменту їх отримання вносить відповідні відомості до Поземельної книги.

8. Після отримання відповідного рішення органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування, заявник звертається до органу державної реєстрації речових прав на нерухоме майно для державної реєстрації права власності (користування) на земельну ділянку.

9. Після отримання від органу державної реєстрації прав інформації про зареєстровані речові права у Державному реєстрі прав (право власності на земельну ділянку, суб’єкт права власності), Державний кадастровий реєстратор протягом двох робочих днів з моменту їх отримання вносить інформацію про власника до Поземельної книги.

31.01.2013



Рівне-Ракурс №10 від 31.01.2013p. 
На головну сторінку