Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №605 від 30.05.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Абетка здорового харчування

Гранат

Гранат

Щедро обдарувала природа цей красивий східний фрукт. Корисні властивості граната просто незлічені.

Гранат є джерелом антиоксидантів і поживних речовин. Він у цілому стимулює весь організм, і є при цьому абсолютно нешкідливим, лікуючи практично всі захворювання, в чому вже не раз переконалася сучасна медицина.

Гранат корисний при анемії. Якщо перед трьома основ­ними прийомами їжі випивати щодня по половині склянки гранатового соку, то можна швидко усунути в організмі дефіцит заліза.

Гранат попереджає застуду. Його сік володіє прекрасними жарознижувальними і протизапальними властивостями, зменшує біль в горлі при ангіні, допомагає виведенню токсинів із організму. Кожний день, з’їдаючи по половині граната, можна вберегти себе від застуди.

Корисний гранат і для серця. Гранатовий сік сприяє зниженню крихкості кровоносних судин і допомагає попередити атеросклероз. Вживати рекомендують гранат і діабетикам. У гранатовому соку високий вміст калію, що сприяє нормалізації тиску. Також він сприяє розрідженню крові, покращанню її циркуляції.

Хороший помічник гранат і в боротьбі зі стресом. Висушені перегородки граната можна додавати в чай. Такий чай сприяє зняттю напруги, зміцненню нервової системи, поліпшенню сну.

Гранат чудово оздоровлює шкіру. Гранатовим соком протирати необхідно жирну шкіру, це зменшує виділення сальних залоз, звужує розширені пори, при вугровій висипці покращує загальний стан шкіри. Кислоти, які містяться в гранаті, прекрасно очищають шкіру від відмерлих клітин. За допомогою гранатового соку можна виводити веснянки, пігментні плями, вибілювати шкіру обличчя.

Гранат допомагає і в боротьбі з раковими захворюваннями. У гранаті у великих кількостях містяться природні антиоксиданти, що допомагає при лікуванні раку передміхурової та молочної залози. Для цього щодня потрібно випивати по одній склянці гранатового соку.

30.05.2013Тетяна ХВИЛЬ



Рівне-Ракурс №10 від 30.05.2013p. 
На головну сторінку