Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №619 від 05.09.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Поради психолога

Як ми самі вибираємо, чим хворіти

Існує медико­психологічна модель, згідно з якою ми через мікроби заражаємося і захворюємо. Психологи трактують це по­іншому: якщо ми накопичили достатньо роздратування, наприклад, з приводу роботи, то ми, не маючи можливості відпочити, як відпочинок, обираємо хворобу.

Кожного разу, коли ви захворюєте, запитайте себе, а навіщо вам ця хвороба, чому ваше базове “я” саме хворобу вибрало, як форму відпочинку і розслаблення. Якщо у вас є хронічне захворювання, то запитайте себе, що ви одержуєте за рахунок цієї хвороби: особ­ливі знаки уваги до себе? Ті, хто серйозно хворі, можуть із роздратуванням читати подібне, але роздратування ­ це так само прояв ваших старих переконань, що хвороба ­ випадковість. Це не так. Кожен з вас сам обирає свою хворобу.

Наприклад, дівчина страждала на серйозне невиліковне захворювання крові. Лікарі відвели їй декілька місяців життя. Але вона дуже хотіла жити. І вона усвідомила, що хвороба нею вибрана, щоб молода людина, з якою вона живе в цивільному шлюбі, не пішла від неї. Ще в дитинстві, коли вона хотіла, щоб мама не пішла на роботу, дівчина захворювала інфекційними захворюваннями. І перенесла цей досвід у доросле життя. Молода людина своїми реакціями нагадувала їй матір, тому найзручнішим способом утримання стала хвороба.

Коли дівчина усвідомила цей факт, вона пережила повне потрясіння. Декілька хвилин вона була в повній прострації. Наша героїня стала одужувати. І через декілька місяців аналізи крові стали ідеальними.

05.09.2013



Рівне-Ракурс №10 від 05.09.2013p. 
На головну сторінку