Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №624 від 10.10.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівненщини

У міського голови Рівного здають нерви

Своєрідне “маски­шоу” провели в Рівненському міськвиконкомі представники окремих місцевих засобів масової інформації та громадських організацій. На засідання виконкому вони прийшли в медичних масках. Весь час, поки “батьки Рівного” обговорювали господарські питання, масок вони не знімали. А вдягнули вони їх на знак протесту проти поведінки міського голови Рівного Володимира Хомка, який на останньому сесійному засіданні Рівненської міської ради сказав одному з місцевих громадських активістів: “Чхати на вас я хотів”.

Як ми вже повідомляли, на останньому сесійному засіданні Рівненської міської ради активіст намагався зачитати звернення про незаконне, захоплення землі у міському парку обласного центру рестораном “Ліон”.

Акція в масках проходила мирно. Ніяких вимог її учасники не висували, але казали, що бояться заразитися від чхання Володимира Хомка. Хоча сам він під час розгляду питання “Про заходи щодо боротьби з поширенням грипу та ГРЗ” повідомив присутнім, що щеплення проти грипу вже зробив.

Після закінчення засідання мер Рівного зізнався, що йому неприємно за те, що сталося.

”Потрібно лікувати нерви, але є причини того, що вони порушені. Сьогодні в Інтернеті написано, що мер Калуша зі всім виконкомом пішов у відпустку, оскільки грошей з казначейства не надходить”, ­ зазначив Володимир Хомко.

Приклад Калуша керівництво Рівного наслідувати наміру не має. За словами Володимира Хомка, там на рахунках казначейства “зависло” більше коштів, ніж у Рівному, хоча Рівне втричі більше Калуша. Однак систематична затримка грошей негативно позначається на роботі міської влади, а відтак і на здоров’ї посадовців.

”Зірвали повністю асфальтування. Мали 32 мільйони. Могли б зробити місто не гіршим, як у минулому році. Але не можемо приступити до ремонту. За період від святкування Дня міста кошти було перераховано всього один раз ­ 10 відсотків від заявленої нами суми”, ­ додав Володимир Хомко.

Ярослав Тарасенко

День усиновленння

В Острозі днями відзначили національний День усиновлення, який традиційно пов’язують з православним святом Віри, Надії, Любові та матері їх Софії.

Кожна дитина має право на достойне та щасливе життя. Можливо, саме тому вважається, що усиновлення ­ це вирішення проблем дитини, яка втратила сімейне оточення. З іншого боку усиновлення ­ це вирішення певних проблем дорослих, які хочуть виховати дитину, народжену не ними, але яка потребує любові та піклування.

Під час урочистостей запрошені батьки, які виховують прийомних дітей, отримали подяки та подарунки, а усиновлені діти виступили перед присутніми з концертною програмою.

Клуб бухгалтерів Рівненщини

Засідання клубу бухгалтерів, приурочене огляду змін податкового законодавства, відбулося у Рівному. Начальник інформаційно­комунікаційного відділу ДПІ у м.Рівному Ірина Матвійчук зазначила, що і державна контролююча структура, і громадська організація зацікавлені у конструктивних зустрічах із бізнесом. Це дає можливість вирішити актуальні проблеми та питання. Такі заходи сприяють підвищенню професійного рівня бухгалтерів, допомагають у прийнятті управлінських рішень. Зустріч пройшла в дуже активній і конструктивній формі. Бухгалтери мали можливість задати найбільш проблемні питання та отримати на них відповіді.

10.10.2013



Рівне-Ракурс №10 від 10.10.2013p. 
На головну сторінку