Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №634 від 19.12.2013p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Смертельна сварка

За вбивство брата - 7 років неволі

12 грудня колегією суддів Острозького районного суду винесено вирок у кримінальному провадженні стосовно 62­річного Петра, який забив до смерті свого двоюрідного брата. Подія сталася в липні цього року у с. Країв Острозького району.

­ Чоловік, перебуваючи на подвір’ї власного господарства, умисно під час сварки, яка раптово виникла на грунті неприязних відносин, завдав брату багаточисельних ударів кулаком, в тому числі дерев’яною палицею, яку знайшов на місці, та не менше трьох ударів ногами. З метою доведення до кінця свого злочинного умислу, направленого на заподіяння смерті родичу, до кінця продовжив його побиття вже у будинку, ­ розповіла державний обвинувач, Острозький міжрайонний прокурор Любов Ковальчук. ­ Під час досудового та судового слідства обвинувачений визнав себе винним у інкримінованому йому злочині, щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю злочину.

Як повідомили в прес­службі прокуратури Рівненської області, судом обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство) та призначено покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.

Крадіжка

Розбагатів на 150 гривень і… отримав 4,5 роки тюрми

23­річний Борис, житель Рівного, у полі зору правоохоронців з 15 років. Його “кваліфікація” ­ крадіжки, грабежі, шахрайства. У червні 2012 року його звільнили від відбування покарання умовно достроково. Замість того, щоб стати на шлях виправлення ­ чоловік в обласному центрі в чергове вчинив грабіж.

Жертвою його став 19­річний квасилівчанин Олександр, який того серпневого вечора затримався в Рівному. Юнак не встиг на останню маршрутку, тому придбав пляшку горілки та закусити. Разом з товаришем вони розпочали чаркування у дворі будинку на вулиці Чорновола. І хоча було далеко за північ, повз них пройшли два чоловіки, як виявилося ­ Борис з другом. Між хлопцями зав’язалася розмова, Олександр запропонував новим знайомим випити. Ті не відмовились.

­ Борис, який і до цього перебував напідпитку, помітив, що Олександр користується новеньким мобільним телефоном “Nokia” і вирвав у нетверезого хлопця телефон та побіг у бік площі Незалежності. І хоча хлопці спробували наздогнати грабіжника, їм це не вдалося, ­ розповіла державний обвинувач Ірина Карпюк, старший прокурор прокуратури м. Рівне. ­ Олександр тієї ночі до Квасилова дібрався електричкою і вже наступного дня написав у міліції заяву про подію, яка трапилася з ним минулої ночі. Щоправда, Борис встиг продати телефон знайомому за 150 гривень. Коли підозрюваного в грабежі затримали правоохоронці, зізнався у вчиненому. Упізнав грабіжника й квасилівчанин Олександр.

Як повідомили в прес­службі прокуратури м. Рівне, Рівненський міський суд визнав Бориса винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 186 (грабіж, вчинений повторно) КК України. Юнак знову потрапив до в’язниці, в якій проведе наступні чотири з половиною роки.

19.12.2013



Рівне-Ракурс №10 від 19.12.2013p. 
На головну сторінку