Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №248 від 13.07.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Повертаючись до надрукованого

Для порятунку хворих

конче потрібна кров і препарати крові

Вміщений у попередньому номері (“РР” за 6 липня ц.р.) лист читачки Валентини на тему донорства викликав бурхливу реакцію з боку читачів газети. Звернулися в редакцію також і працівники обласної станції переливання крові, які висловили своє обурення фактами, викладеними в публікації. І хоча йшлося у ній про давно минулі “брежнєвські” часи, актуальність порушеної проблеми змусила ще раз повернутися до теми донорства.

Перш за все, на станції заперечують твердження, винесене в заголовок статті: ніякого алкоголю донорам ніхто й ніколи не пропонував, - і особливо в часи Брежнєва. А також донором не може бути людина, що вживає алкоголь.

Нісенітницею - саме так! - є одкровення автора про те, що донор може заразитися під час здавання крові. Головний лікар станції Ліна МИХАЛЬЧУК стверджує, що саме в Рівному аналіз крові донорів на гепатит С почали робити ще у 1994 році, закупивши відповідні тест-системи, тоді як загалом по Україні - з 1996-го. Крім того, для забору крові використовуються тільки одноразові пакети. Працівники станції стверджують, що, враховуючи суспільну значимість донорства, у них за донорами доглядають, як за дітьми. А кров беруть тільки перевірену. Існує навіть ціла картотека людей, яким із тих чи інших, чітко визначених причин, відмовили у здаванні крові. Втім, донори це справжні гуманісти, люди, які глибоко усвідомлюють свою місію, рятуючи хворих від смерті.

Редакція газети “Рівне-Ракурс”, аніскільки не применшуючи важливість роботи працівників Рівненської станції переливання крові, просить вибачення у колективу станції та всіх донорів за невірне тлумачення теми донорства.

13.07.2006



Рівне-Ракурс №10 від 13.07.2006p. 
На головну сторінку