Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №639 від 16.01.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Грабіж

Побили, обікрали і обіцяли повернутися…

Побили, обікрали і обіцяли повернутися…

Двоє чоловіків потрапили за ґрати за те, що торік у вересні вчинили розбій в оселі рівнянина, який проживає на вулиці Князя Володимира. Коли ж господар спробував захистити майно ­ отримав сковорідкою по голові…

Зрештою, це нехитре знаряддя нападу також потрапило до числа трофеїв спільників ­ 38­річного Петра та його на 10 років молодшого товариша Юрія. Адже найбільше крадіїв цікавили саме вироби з металу.

13 вересня підвечір чолов’яги, перебравшись через огорожу, увійшли до садиби 52­річного рівнянина Бориса. Звичайно, чоловік спробував відправити непроханих гостей геть із будинку, однак ті без здобичі йти не збиралися. Завдавши господарю кілька ударів кулаком в обличчя, вони зробили ще й “контрольний постріл” ­ вгатили чоловіку чавунною пательнею по голові, а тоді вже взялися до справи. Спільники за кілька хвилин винесли та повантажили в автомобіль металевий сейф, алюмінієвий бідон, металеву електричну плиту, чавунну ванну та інший металобрухт загальною вагою близько 400 кілограмів.

Потерпілий, який зазнав тілесних ушкоджень середньої тяжкості, потрапив до лікарні. Медики діаг­ностували в нього черепно­мозкову травму, струс головного мозку, перелом кісток лицевого черепа та забій м’яких тканин голови. Непритомного чоловіка знайшли сусіди, вони й викликали “швидку” та працівників міліції. Правоохоронці взялися за пошуки нападників.

Уже наступного дня зловмисники повернулися на місце скоєння кримінального правопорушення. З оселі вони винесли газову плиту, близько десятка каструль та інші металеві вироби. Свідками цього стали Борисові сусіди і знову повідомили про це працівників міліції. У ході досудового розслідування також стало відомо, що Юрій у той день викрав у продавця з торгового кіоску, що в підземному переході неподалік центрального продуктового ринку, мобільний телефон.

На початку грудня колегія суддів Рівненського міського суду постановила вирок у цьому кримінальному провадженні. Дії чоловіків кваліфіковано одразу за кількома статтями Кримінального кодексу України. 38­річного Петра, уродженця Волині, засуд­жено за розбій та крадіжку, поєднану з проникненням у житло, до 8 років позбавлення волі. Стільки ж отримав його спільник Юрій, мешканець Рівненського району, дії якого суд кваліфікував за цими ж статтями та за крадіжку, вчинену повторно.

Між іншим, обидва чоловіки вже притягувалися до кримінальної відповідальності. Петро ­ за крадіжки, грабежі та розбої, вчинені на території Волинської області, Млинівського та Рівненського районів. У квітні 2012 року він звільнився умовно­достроково. Юрій на своєму рахунку також має кілька судимостей. За крадіжки, вчинені в Рівному, та носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу. Він отримав умовний строк, який до чергового ув’язнення так і не встиг відбути.

16.01.2014Прокурор прокуратури м. Рівне Ілля КЛІМАШЕВИЧ



Рівне-Ракурс №10 від 16.01.2014p. 
На головну сторінку