Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №248 від 13.07.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Упродовж теми

Жені допоможуть

У минулому номері нашого тижневика ми розповіли про мешканку одного із сіл Костопільського району Женю, яка лікується в обласному тубдиспансері. Через життєві перипетії 16-річна дівчинка практично не має житла та змоги нормально жити. Навіть паспорт отримати вона не може. З питанням, як допомогти Жені отримати документи, кореспондент “РР” звернулася до начальника служби громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб Лілії ДРАПЧИНСЬКОЇ.

- Для отримання паспорта громадянина України Жені, найперше, треба прийти до нас і написати заяву, де вказати хоч якісь дані про її матір. Адже свідоцтво про народження, як ми зрозуміли, в неї є, і видане воно в Одеській області. Тоді ми надішлемо запит до одеських колег, щоб ті на місці перевірили дані про матір та дочку. Бо ж трапляється різне: громадяни і житло продають без відома дітей, і місце проживання змінюють через якісь тільки їм відомі причини.

Коли з матір’ю Жені все гаразд, то паспорт дівчина зможе отримати лише за місцем реєстрації, тобто, в Одеській області. І документ видається особисто в руки заявникові - такий закон.

Якщо ж Женя в Одеській області не зможе знайти матері, тоді знадобиться заява від батька із проханням зареєструвати доньку в Рівненській області. У разі небажання батька займатися документами, дівчина може написати заяву за місцем проживання власноруч.

Якщо ж батько чинитиме спротив і надалі, то згідно із Законом від 1.01.2006 року ”Про основи соціального захисту бездомних громадян і безпритульних дітей”, реєстрація здійснюватиметься за переважним місцезнаходженням бездомної особи за юридичною адресою спеціального закладу, який реєструє бездомних. І, знову ж таки, реєстрація проводиться на підставі особистої заяви. Тим більше, що після 16 років діти самі можуть визначати, де їм жити і де їм реєструватися.

13.07.2006Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 13.07.2006p. 
На головну сторінку