Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №645 від 27.02.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Протест

Вкладники Ощадбанку СРСР вимагають гроші від “Сбербанку Росії”

Вкладники Ощадбанку СРСР вимагають гроші від “Сбербанку Росії”

Схоже, що в людей, які свого часу поклали гроші на ощадкнижки в Ощадбанку колишнього СРСР, з’явилася нова надія отримати свої кревні. У всякому разі першу спробу в цьому напрямку зробили кілька десятків таких вкладників, які прийшли до приміщення “Сбербанку Росії” в Рівному і запропонували віддати гроші Ощадбанку СРСР.

Логіка, як говорили учасники акції, тут проста ­ правонаступником Ощадбанку СРСР, який забрав гроші вкладників і не віддав, став “Сбербанк Росії”. То тепер нехай він і віддає борги свого попередника.

Щоправда, цієї думки не поділяють самі працівники банку. До учасників акції вийшов радник голови правління “Сбербанку Росії” Валерій Попко. На його переконання, нині є чинна процедура повернення вкладів, розроблена Кабміном України, і її ніхто поки не скасовував.

Однак люди не задовільнилися поясненням банкіра і вирішили не відступати від свого наміру та долучити до нової справи якомога більше вкладників, які мали заощад­ження в Ощадбанку СРСР.

Ініціатори починання кажуть, що юристи вже розробили схему подання таких позовів до суду і прогнозують їх виграшний розгляд.

27.02.2014Ярослав ТАРАСЕНКО



Рівне-Ракурс №10 від 27.02.2014p. 
На головну сторінку