Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №645 від 27.02.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#ГУ Міндоходів повідомляє

Змінюються ставки акцизного податку на алкогольні напої

З 1 березня підвищено ставки акцизного податку на алкогольні напої, слабоалкогольні напої, спирт етиловий, вина ігристі та вина газовані на рівні 14%, що регламентується змінами, внесеними Законом України від 19.12.13 № 713-VII “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставок окремих податків”. Ставку акцизного податку за 1 літр 100% спирту підвищено з 49,49 грн. до 56,42 грн. Підвищується і сума акцизного податку за одиницю маркованої продукції, яка нанесена на марку акцизного податку у відповідності з міцністю та місткістю алкогольної продукції.

З 1 березня 0,5 л алкоголю міцністю 40о буде марковано марками акцизного податку з нанесеною на них сумою акцизного податку 11,284 грн. замість 9,898 грн.

Марки акцизного податку, які не можуть бути використані через невідповідність нанесеної на них суми акцизного податку сумі, визначеній з урахуванням діючої ставки акцизного податку на дату розливу продукції, повернуті суб’єктами господарювання та ті, що зберігаються у продавців марок, підлягають знищенню в місячний термін після зміни ставки акцизного податку відповідно до встановленого порядку. При цьому алкогольні напої, які вироблені в Україні або імпортовані в Україну до набрання чинності внесеними відповідним законом змінами щодо маркування, знаходяться в обігу до їхньої повної реалізації в межах терміну придатності для споживання.

Понад 130 тис. грн. штрафів сплатять до держбюджету

Серед поширених порушень митних правил - незаконне використанням громадянами України автотранспортних засобів, які були тимчасово ввезенні на територію України та перевищення строків транзиту автотранспортних засобів через територію України.

Довідково. Відповідно до ст. 381 Митного Кодексу України з метою транзиту громадянам дозволяється ввозити транспортні засоби особистого користування, які постійно зареєстровані у відповідних реєстраційних органах іноземної держави, що підтверджується відповідним документом, без внесення грошової застави та без їх письмового декларування у митниці в’їзду на територію України. Проте відповідно до ст. 95 МКУ для автомобільного транспорту строк транзиту через територію України становить 10 діб, або 5 днів у разі переміщення в зоні діяльності однієї митниці. Також, транспортні засоби не можуть використовуватися для цілей підприємницької діяльності в Україні, бути розкомплектовані чи передані у володіння, користування або розпорядження іншим особам.

27.02.2014



Рівне-Ракурс №10 від 27.02.2014p. 
На головну сторінку