Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №646 від 06.03.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Фотовиставка

Фотомистецтво, як синтез

Як кажуть відвідувачі звітної виставки фотоклубу “Час”, фото рівненських майстрів нині можна визначити й без підпису. Воно й не дивно, адже фотоклуб було засновано в 1984 році, за цей час його члени були відзначені як призери більш ніж на 700 національних та міжнародних виставках. Представлені на виставці фотографії проходили конкурсний відбір на міжнародних фотоконкурсах у різних країнах світу, виборювали в 2013 році призові місця та медалі фотографічних асоціацій FIAP, ISF, UPI.

Приміром, Сергій Бусленко отримав в 2013 році 10 нагород на фотоконкурсах в Боснії та Герцоговині, Великобританії, Сербії, Франції та Чорногорії, в тому числі і дві золоті медалі в Сербії. Олександр Ковшун отримав 5 нагород на фотоконкурсах в Болгарії, Сербії та Фінляндії, виборовши дві золоті медалі в Сербії та Болгарії. Олег Жилін, отримав у минулому році відзнаку та цінний приз Національної спілки фотохудожників України.

Є серед членів фотоклубу й новоспечені фотохудожники, один із них відомий у Рівному скульптор, викладач кафедри архітектури НУВГП Петро Подолець.

­ Фотографією я займаюся більше 30 років, ­ розповідає Петро ПОДОЛЕЦЬ. ­ Навіть робив персональну фотовиставку в 2008 році. У фотографії люблю експериментувати, улюблені жанри ­ портрет, пейзаж, панорамна зйомка. У пейзажі мене цікавить стан природи та поетична сторона. Фотографія мені допомагає в творчості, в баченні нашої України. Я часто буваю закордоном у Польщі, Іспанії, там теж фотографую пейзажі, порівнюю їх з українськими, які мені здаються більш колоритними. Фотографія допомагає мені знаходити щось нове в жанрі скульптури, тому що мистецтво ­ це синтез, якому притаманний великий відбір, новаторство.

­ На одному з фото зображена маленька саморобна машина, в яку намагається втиснутися її власник ­ дуже тучний чолов’яга, – ділиться враженнями про своє фото Олег ЖИЛІН. ­ Цей сюжет я підгледів на львівському фестивалі раритетних та саморобних автомобілів, в якому брали участь не тільки українські учасники, але й гості з Німеччини, Англії. Маленьке авто, яке я сфотографував, здобуло на фестивалі приз як “найменша машина”.

Дуже люблю фотографувати природу. На одному з фото я зобразив “лялечку” метелика, яку знайшов восени. Під час зйомок вона ворушилася, рухала хвостиком. Після зйомок я вирішив не залишати “фотомодель” напризволяще та оселив її в себе в холодильнику, де підтримується необхідна температура, щоб вона перезимувала та на весні стала метеликом. Можливо, сфотографую сам процес народження з кокона метелика та продовжу фотосерію.

Усі охочі зможуть передивитись фотовиставку в стінах фотоклубу “Час” до 24 березня.

06.03.2014Олексій ПОТЯНОК



Рівне-Ракурс №10 від 06.03.2014p. 
На головну сторінку