Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №648 від 20.03.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Літературно-творчий вечір

“Жінка з вірою у серці”

“Жінка з вірою у серці”

В складний для нашої держави час не кожна здорова творча людина знайде в собі сили влаш­товувати творчі вечори, концерти. Три дівчини­письменниці, статус яких визначений суспільством, як люди з особливими пот­ребами, 13 березня в приміщенні Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки влаштували літературно­творчий вечір “Жінка з вірою у серці”.

Рівненські письменниці Юлія Костюкевич, Вікторія Самчук та Оксана Нікітюк поділилися з присутніми поетичними рядками та розповіли про власні досягнення в галузі літератури. Під час зустрічі лунали також і музичні твори на вірші поетес.

Член літературного об’є­д­нання “Поетарх” Оксана Нікітюк, окрім поетичного дару, виявилася ще й непоганим фотомитцем. Оксана ­ лауреат фото­конкурсу “Повір у себе ­ і в тебе повірять інші” в номінації “Авторська фотографія”. Під час творчого вечора вона представила глядачу серію з 30 фото, на яких зображені пейзажі, натюрморти, макрозйомка рослин та комах.

­ Фотосправою займаюсь із дитинства, ­ розповідає Оксана НІКІТЮК. ­ У фотогуртку не займалася, адже цьому мене вчив батько. Фотосправа допомагає мені бачити світ по­іншому, помічати те, чого не бачать інші. На одному з моїх фото зображена троянда у попелищі багаття. Цей сюжет випадково підгледіла на городі в сусідки. Фото ніби промовляє, що краса не повинна загинути. На іншому знімку зафіксувала хмару у вигляді голуба, який ніби парить над сірими будівлями міста. У поезії та фотографії є спільні риси ­ лаконічність висловлення. Іноді фото­сюжети надихають мене на написання поетичних рядків.

Поетеса Юлія Костюке­вич ­ член Національної спілки письменників України, член обласного літературного об’єднання “Наше коло”, лауреат Міжнародного конкурсу кращих творів молодих українських літераторів “Гранослов” та Всеукраїнських конкурсів творчої молоді “Повір у себе”.

Поетеса Вікторія Самчук ­ член громадської ради при Рівненському міськвиконкомі та заступник голови Рівненського обласного осередку Всеукраїнської молодіжної громадської організації інвалідів з вадами зору “Генерація успішної дії”, член народно­літературного об’єднання “Поетарх”, неодноразова переможниця конкурсів місцевого та всеукраїнського рівня в номінації “Авторська поезія”: “Повір у себе ­ і в тебе повірять інші”, “Барви життя”, “Червона калина”.

20.03.2014Олексій ПОТЯНОК



Рівне-Ракурс №10 від 20.03.2014p. 
На головну сторінку