Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №657 від 22.05.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Повертаючись до надрукованого

Кримінальна слава забудовників на Пагорбі Слави

Кримінальна слава забудовників на Пагорбі Слави

Нещодавній скандал навколо незаконного будівництва на Пагорбі Слави у Рівному викликав гнів та обурення у громадських активістів, пересічних громадян та… правоохоронних структур.

Нагадаємо, що від 30 квітня в провадженні слідчого відділу Рівненського МВ УМВС знаходяться матеріали досудового розслідування, які внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом самовільного будівництва на незаконно зайнятій земельній ділянці в обласному центрі на території Пагорбу Слави, чим завдано значної шкоди її законному розпоряднику за ознаками злочину передбаченого ч. 3 ст. 197-1 та ч. 1 ст. 246 КК України.

Слідчі з’ясували, що ласий шматочок землі потрапив до рук нинішнім власникам за рішенням Міської ради ще у листопаді 2005 року (№ 1756 – рішення – авт.). Для цього провели конкурс із надання в оренду земельної ділянки площею 830 метрів квадратних на вулиці Київській із числа земель, що належать до зелених насаджень загального користування і за матеріалами інвентаризації обліковуються за об’єднаннями парків культури і відпочинку.

А вже на початку квітня наступного року конкурсна комісія з надання в оренду земельної ділянки за вище­вказаною адресою, вирішила визнати переможцем конкурсу приватне підприємство – фірму “Офіс–дизайн”.

Минув рік, і в квітні 2008 року Рівненська міська рада, в особі її тодішнього секретаря Юрія Торгуна та директора ППФ “Офіс-Дизайн”, укладають договір про надання в строкове платне користування на 50 років цю ж земельну ділянку для будівництва та обслуговування закладу громадського харчування. Однак працівники ДСБЕЗ УМВС стали на заваді.

– При перевірці дотримання вимог чинного законодавства України в сфері будівництва та житлового-комунального господарства ми встановили, що на території земельної ділянки, яка належить до зелених насаджень загального користування, невстановлені особи без дотримання вимог чинного законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил проводять будівництво закладу громадського харчування, – коментує заступник начальника УДСБЕЗ Владислав Кривенда.

У міліції стверджують, що зловмисники відповідатимуть ще й за незаконну вирубку дерев, адже порушили вимоги Закону України “Про благоустрій населених пунктів”, Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах, затвердженого постановою КМУ №1045 від 01.08.2006 року.

Зокрема, працівники державної екологічної інспекції у Рівненській області спільно із представниками Рівненської міської ради провели обміри та встановили, що зловмисники в цілому здійснили порубку 69 дерев різних порід. І розмір заподіяної шкоди становитиме майже 109 тисяч гривень.

Досудове розслідування триває.

22.05.2014



Рівне-Ракурс №10 від 22.05.2014p. 
На головну сторінку