Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №664 від 10.07.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Проблема

"За" і "проти" підвищення тарифів

"За" і "проти" підвищення тарифів

Однією з центральних подій тижня, що минає, було засідання виконкому Рівненської міської ради, на якому планувалося затвердити нові тарифи на проїзд у маршрутках міста.

Нагадаємо, питання виносилося на виконком уже втретє. Ініціювали його місцеві перевізники. На одному з минулих засідань виконкому перевізники поставили міську владу перед ультиматумом: або приймаються нові тарифи, або жодна маршрутка не виходить на рейс. Тоді конфліктну ситуацію вдалося владнати. Цього разу розгляд тарифного питання проходив не менш напружено, щоправда, без ультиматумів.

Під час засідання виконкому до залу зайшла група перевізників. Вони виклали свої аргументи необхідності підвищення тарифів. З-поміж них – зростання ціни на пальне, запчастини та необхідність оновлення парку маршруток. Стосовно останнього, то зазначалося, що в 2014 році вдалося придбати лише одну нову машину. У попередні роки їх було десятки. Коли так піде й далі, переконували перевізники, містом курсуватимуть лише старі “лахи”.

Натомість їхні опоненти, а в зал прийшли й представники громадськості та просто небайдужі городяни, говорили, що перевізникам варто попрацювати з власниками заправок, щоб ті знизили ціни на пальне, використати інші резерви.

Сперечалися довго, але до єдиної думки так і не дійшли. Члени виконкому не підтримали пропозицію перевізників. Тож тариф на поїздку залишається таким, як і був, – 2 гривні 50 копійок. Чи надовго – невідомо. У всякому разі, як пообіцяв міський голова Рівного Володимир Хомко, до вересня влада ще раз повернеться до цього питання. Не виключено, що тариф буде “плаваючим”, як у інших містах.

Довідка: існує система, коли на різних міських маршрутах встановлена різна ціна на поїздку. Скажімо, в Києві є маршрутки, на яких вартість проїзду встановлена в розмірі 3 гривні 50 копійок, а є й такі, де треба платити 4 гривні. Все залежить від того, чи маршрут відноситься до розряду прибуткових чи не зовсім прибуткових. Тож, не виключено, що щось аналогічне запровадять і в Рівному. У всякому разі такий висновок напрошується з почутого на засіданні Рівненського міськвиконкому. Тобто за поїздку в одних маршрутках доведеться платити 2 грн. 50 коп. а за поїздку в інших – 3 грн.

10.07.2014Ярослав Тарасенко



Рівне-Ракурс №10 від 10.07.2014p. 
На головну сторінку