Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №664 від 10.07.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Перша ліга

У гощанському дербі лідер програв середнячку

Пропущена гра 7 туру. 3 липня. ФК “Гоща-АМАКО” – ФК “Садове” – 1:2.

Пропущені ігри 4 туру. 6 липня. “Ізотоп-РАЕС” (Кузнецовськ) – “Маяк” – 0:0, “Случ” (Березне) – “Сокіл” (Радивилів) – 2:1.

У зв’язку з численними переносами матчів попередніх турів, перше коло в чемпіонаті області все ніяк не закінчується. Ось і минулого тижня відбулося одразу три пропущених матчі – два - четвертого і один - сьомого турів.

ФК “Гоща-АМАКО”, який очолює турнірну таблицю першої ліги, перед стартом другого кола мав чудову нагоду ще більше зміцнити свою позицію. Для цього в “гощанському дербі” команді Володимира Новака достатньо було мінімальної перемоги над ФК “Садове”, який виступає в чемпіонаті доволі посередньо.

Перший тайм цього поєдинку особливою гостротою не запам’ятався. Хоча й за такого перебігу подій на полі стадіону гощанської ДЮСШ, саме садівчани виглядали переконливіше та фізично підготовленішими.

Після першотаймових 0:0 численні вболівальники з нетерпінням очікували забитих м’ячів і не помилилися. На п’ятдесят четвертій хвилині поєдинку гостям вдалася показова контратака, після якої Вадим Жак опинився на самоті перед воротами Олексія Дем’янця і, без проблем перегравши голкіпера гощанців, відкрив рахунок.

А на 60-ій хвилині поєдинку ФК “Садове” подвоїв перевагу. Юрій Сондак прямим ударом з кутового закрутив м’яч під самісіньку дальню стійку воріт суперника.

Два м’ячі у власні ворота, нарешті, примусили прокинутися і господарів. Але єдиний гол, який виявився тільки голом престижу, гравці ФК “Гоща-АМАКО” забили лише за три хвилини до фінального свистка. Хавбек гощанців Богдан Новак виявився найспритнішим у штрафному майданчику суперника і забив перший (!) м’яч у ворота ФК “Садове” за всю історію зустрічей цих команд. Досягти більшого у господарів вже просто забракло часу.

Гра гощанських команд відбулася в четвер, а вже в неділю у Березному місцевий “Случ” здобув другу перемогу у цьогорічному чемпіонаті та позбувся титулу найгіршої команди першої ліги, “стрибнувши” із дев’ятої сходинки аж на сьому.

Натомість, у Кузнецовську дві поліські команди - “Ізотоп” та “Маяк”, отримали шанс обійти ФК “Гоща-АМАКО” у турнірній таблиці. Проте вони зіграли саме так, як того “потребував” колектив із Гощі – нульова нічия залишила на своїх місцях першу трійку чемпіонату. Правда, на горі все ще може змінитися, адже попереду - незіграні два матчі “ОДЕКа”, який гратиме з “Маяком” і “Соколом”. У разі перемоги або нічиєї сарненчани обійдуть гощанців, натомість, і дві перемоги оржівців гарантують команді стрибок на перше місце, причому в такому випадку “Маяк” вперше відчує гіркоту поразки. А ось дві нічиї одеківців навіть не дозволять останнім потрапити до чільної трійки, а у випадку перемоги над “Соколом” і нічиєї в грі з “Маяком” турнірну таблицю очолить тріумвірат (по 16 очок у кожної з команд), в якому не залишиться місця кузнецовцям. А якщо радивилівчани, стануть на шляху “ОДЕКа” до призової трійки і відберуть у фаворита очки, то… не будемо гадати на кавовій гущі, а краще дочекаємося результатів пропущених ігор першого кола, які і розставлять усіх остаточно на проміжному фініші.

10.07.2014Петро Мимо



Рівне-Ракурс №10 від 10.07.2014p. 
На головну сторінку