Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №252 від 09.08.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#А у нас - прем’єра!

Каштанчик кликав маму

Каштанчик кликав маму

у новій виставі Рівненського обласного театру ляльок

“Пригоди Каштанчика” - це добра, гарна казка про зворушливого маленького Каштанчика, його великого друга Мишка-ведмедя та хитру та нахабну пронозу Пані Пацючку Кралечку, котра хотіла зробити хлопчика професійним жебраком.

Придумав Каштанчика письменник Володимир Орлов, музику до вистави написав композитор Володимир Якубович, а поставив казку на рівненській сцені народний артист України, головний режисер Київського міського театру ляльок Сергій Єфремов. Головні персонажі отримали своє втілення у чудових ляльках, які створила головний художник театру Ніна Ольховик (на фото). А ось голосами і характерами їх наділили актори: заслужена артистка України Франческа Барабаш (Каштанчик), провідні майстри сцени Олександр Шило (Мишко-ведмідь) та Леся Микитюк (Пані Пацючка Кралечка).

“Пригоди Каштанчика” - це цілком сучасна історія, у персонажах якої легко впізнати типажів, що живуть поруч із нами.

Казка, як це здавна заведено, закінчується перемогою добра над злом. Каштанчик втікає від Пацючки і знаходить прихисток у лісі, де його ховає під опалим листям друг-ведмідь. А навесні Мишкові трапляється молодий пагінець, який голосом Каштанчика промовляє: “Це я, той самий Каштанчик! У мене радість - я знайшов свою маму! Моя мама - наша рідна земля!”.

Прем’єрою вистави має відкритися новий театральний сезон. А поки що артисти відпочивають і набираються наснаги та нових творчих сил.

09.08.2006Валентина ЗАХАРОВА



Рівне-Ракурс №10 від 09.08.2006p. 
На головну сторінку