Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №676 від 02.10.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#З перших вуст

Олег Червонюк впевнений: “Україна потребує нових законів”

Олег Червонюк впевнений: “Україна потребує нових законів”

Нинішня передвиборча кампанія є величезним випробуванням для усього суспільства. Нам потрібно обрати таких депутатів, які б, на відміну від нині діючих обранців, спромоглися прийняти потрібні для відродження країни закони та змогли проконтролювати їх втілення в життя. Що ж треба зробити новій Верховній Раді, аби докорінно змінити нинішню депресивну ситуацію? За відповіддю на це непросте запитання ми звернулися до Олега Червонюка.

- Для того, щоб зрозуміти, що повинен робити парламент, потрібно подивитися на стан справ у промисловості. Візьмемо нашу Рівненщину. Вже довгий час ми спостерігаємо тенденцію деіндустріалізації. Тобто більше закривається підприємств, ніж створюється нових. Особливо швидко цей процес проходить останніми роками. Навіть такі гіганти промисловості, як Рівнеазот, знаходяться в дуже скрутному становищі і можуть зупинити виробницт­во. Нам потрібно докорінно змінити ситуацію, бо не можливе існування України, як незалежної держави, без сильного реального сектора, а для цього потрібні великі кошти.

На жаль, очікувати найближчим часом приходу значних приватних іноземних інвестицій не доводиться. Тобто у нас є лише один шлях – залучення в промисловість українського приватного капіталу. Він існує, але, на жаль, заможні українці здебільшого не хочуть вкладати власні кошти в створення нових виробництв. Вони купують дорогі авто, будинки, коштовності. Парламент повинен створити такі умови, при яких українському капіталу буде вигідно займатися виробництвом. Потрібно негайно відмінити двадцятивідсоткові побори, які промислові підприємства сплачують при ввезенні промислового обладнання, відмінити ПДВ та взагалі кардинально спростити та зменшити всю систему оподаткування.

Але це лише перші кроки. На законодавчому рівні треба заборонити конт­ролюючим органам накладати фінансові санкції на вітчизняний бізнес. Ті підприємці, які хочуть створити власне невеличке підприємство, повинні отримувати пільги від держави та допомогу від органів місцевого самоврядування. Саме Верховна Рада, як головний законодавчий орган України, повинна прийняти закони про створення по всій державі технопарків, в яких будуть створюватися нові підприємства. В цих технопарках повинні бути всі необхідні комунікації, для виробництв потрібно закріпити пільгові тарифи на електроенергію та тепло. Український бізнес повинен відчути, що держава дбає про нього і цінує кожне нове робоче місце, яке створено у виробничій сфері. Все це вже давно діє у наших сусідів.

Наприклад, технопарки активно створюються та діють у Туреччині і вже приносять величезні кошти до державного бюджету. Зменшення податків дало стимул для створення нових робочих місць і сприяло розширенню виробництва, що в свою чергу зменшило безробіття. Саме таким шляхом потрібно йти і нам, бо лише сильні, економічно розвинені країни можуть в нинішньому світі бути незалежними.

02.10.2014Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 02.10.2014p. 
На головну сторінку