Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №676 від 02.10.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Запитували - відповідаємо

У мене троє дітей, дружина не працює. Я хочу отримати соціальну пільгу до зарплати. Роз'ясніть, будь ласка, чи передбачена форма довідки – підтвердження про те, що моя дружина не користується правом на податкову соціальну пільгу?

Окремої форми заяви або довідки – підтвердження того, що чоловік або дружина не користується податковою соціальною пільгою або правом на збільшення розміру доходу кратно кількості дітей для застосування податкової соціальної пільги нормами Податкового кодексу України чи іншими нормативно-правовими актами не передбачено. Відомості про це відображаються у довільній заяві, яка надається платником податку роботодавцю на застосування податкової соціальної пільги.

Чи включається до складу доходів фізичної особи – підприємця на загальній системі оподаткування дебіторська заборгованість, що не списана при припиненні підприємницької діяльності?

Якщо фізична особа-підприємець після закінчення процедури припинення підприємницької діяльності отримує дебіторську заборгованість або йому кредитори анулюють свої вимоги, то вся сума будь-якої заборгованості підлягає оподаткуванню за загальними правилами, встановленими розділом IV Податкового кодексу для платників податку – фізичних осіб, що не є суб’єктами підприємницької діяльності.

При цьому суб’єкти господарювання, які відповідно до норм Податкового кодексу відносяться до податкових агентів, при виплаті доходів фізичній особі повинні нарахувати та утримати податок з доходів фізичних осіб.

02.10.2014



Рівне-Ракурс №10 від 02.10.2014p. 
На головну сторінку