Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №677 від 09.10.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Чемпіонат області. Футбол

Гощанське прокляття “ОДЕКа”

Перша ліга. 15 тур. “Ізотоп-РАЕС” (Кузнецовськ) - “Волинь-Цемент” (Здолбунів) – 3:0 (тех. рез.), “Маяк” (Сарни) - ФК “Малинськ” - 1:0, ФК “Гоща-АМАКО” - “ОДЕК” (Оржів) - 3:2, “Случ” (Березне) - ФК “Садове” - 1:3.

У п’ятнадцятому турі чемпіонату області одразу два поєдинки носили почесний “титул” центральних – гра у Гощі, де місцеві “амаківці” приймали оржівський “ОДЕК”, та матч у Сарнах, де “Маяк” приймав ФК “Малинськ”.

Щодо “поліського дербі”, то тут несподіванки не трапилося. “Маяк” продовжив свій впевнений поступ у першій лізі загалом та у матчах з представником Березнівщини зокрема. Нагадаємо, що у трьох попередніх іграх з ФК “Малинськ”, у Кубку області та чемпіонаті, сарненчани двічі перегравали малинців і один раз грали в нічию. Ось і цього разу “Маяк”, завдяки голу у другому таймі Сергія Степанюка, святкував підсумкову перемогу. До того ж, завдання господарям значно полегшив капітан гостей Олександр Гергелюк, який вже у першому таймі “заробив” дві жовті картки та залишив власну команду в меншості.

Значно результативнішим виявився поєдинок у Гощі, який відзначився також закрученим сюжетом. Як ми вже писали раніше, “ОДЕК” останнім часом відчуває справжній кадровий голод. Цей факт став помітним уже в перші хвилини матчу, коли протягом кількох хвилин провали в обороні гостей привели до виходу почергово: Володимира Гайдука та Олега Буркальця на побачення з Юрієм Кособуцьким. Щоправда, в обох випадках удари форвардів ФК “Гоща-АМАКО” проходили поруч із дальньою стійкою.

Проте, до середини першого тайму гості не лише вирівняли гру, але й вийшли вперед. Подача зі стандарту завершилася тим, що ветеран оріжвців Євген Скляр виявився найспритнішим у карному майданчику суперника та відкрив рахунок у зустрічі. Задля справедливості відзначимо, що ще до цього, у кількох моментах, лише самовіддана гра голкіпера господарів Олексія Дем’янця врятувала ФК “Гоща-АМАКО” від ще більших неприємностей.

Другий тайм матчу знову розпочався з атак гощанців. Саме активність останніх привела до того, що хавбек “ОДЕКа” Максим Новосад грубо порушив правила в центрі поля і отримав другий “гірчичник” у зустрічі.

Вилучення, флангова подача зі штрафного – і цього разу вже Богдан Новак головою зрівнює рахунок у зустрічі. Не минуло й хвилини, як ФК “Гоща-АМАКО” опинився попереду. Капітан господарів Буркалець втік від своїх опікунів і другий вихід тет-а-тет із Кособуцьким використав сповна – 2:1.

Важко сказати, як би розвивалися події далі, але серйозні корективи в плин зустрічі внесло чергове вилучення. Цього разу другу “жовту”, яка автоматично перетворилася у “червону”, отримав один з кращих гравців у складі господарів – Богдан Новак. І майже одразу цим фактом скористалися суперники. Знову передача зі штрафного і в карній зоні Роман Савицький вдруге встановлює в матчі нічийний рахунок.

Щоправда, господарі знайшли в собі сили провести свій третій м’яч. Свіжий Володимир Хомончак пройшов по флангу та “прострілив” у воротарський майданчик, де на нього чекав Андрій Наумець, який вдруге в зустрічі вивів ФК “Гоща-АМАКО” вперед.

В оржівців після пропущеного голу вистачило ще сил піти на останній штурм, проте до закінчення гри залишалося вже не так й багато і ці хвилини успіху “ОДЕКу” не принесли.

У підсумку, оржівська команда вдруге у сезоні поступилася ФК “Гоща-АМАКО”. А якщо згадати нещодавню поразку у домашній грі проти ще одного представника Гощанщини – ФК “Садове” - то можна говорити про справжнє “гощанське прокляття” “ОДЕКа” в поточному сезоні.

До речі, Садове у суботній грі у Березному без проблем здолало “Случ”, а здолбунівський “Волинь-Цемент” вирішив взагалі не виїжджати до далекого Кузнецовська.

09.10.2014Петро Мимо



Рівне-Ракурс №10 від 09.10.2014p. 
На головну сторінку