Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №685 від 08.12.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Увага!

І знову телефонні шахраї

За одну добу до Рівненського районного відділу міліції надійшло одразу два подібних повідомлення. До обох потенційних жертв зателефонував невідомий і, представившись слідчим райвідділу, вимагав гроші, щоб їхня рідна людина уникла кримінальної відповідальності за скоєне. І хоча такі випадки непоодинокі, пенсіонерка таки потрапила на гачок.

Чоловік зателефонував на мобільний і, представившись вигаданим ім’ям слідчого Рівненського райвідділу, повідомив 63-річній Антоніні, мешканці села Біла Криниця, що її онук вчинив правопорушення і, щоб він не відповідав за скоєне, потрібно тисячу доларів США. Звичайно, сума для жінки непідйомна, тому вона сказала, що зможе віддати лише 1500 гривень. Зловмисник добре підготувався, і, щоб пенсіонерка не мала змоги передзвонити онукові і перевірити, чи справді з ним сталася біда, чоловік наказав не класти слухавку і діяти, як він скаже. Через певний час біля будинку Антоніни стояв автомобіль однієї із служб таксі. І щойно жінка віддала гроші водію, як зв’язок обірвався. Як виявилось згодом, її онук спокійно відпочивав на риболовлі, дізнавшись про це, потерпіла звернулась до міліції.

Аналогічна ситуація трапилася і з 53-річним Василем із села Зоря. Але учасником сюжету, щодо якого вирішувалось питання “життя і смерті”, був його син, який проживає у м. Полтава, а затримали його за скоєний злочин нібито тамтешні міліціонери. Вимагали вони небагато – 1500 гривень. Проте чоловік проявив кмітливість і, поки розмовляв із шахраєм, подзвонив сину зі стаціонарного телефона. А коли виявилось, що з тим усе гаразд, то просто попрощався із зловмисником.

Слідчим райвідділу відомості за фактом шахрайства внесено до ЄРДР.

08.12.2014



Рівне-Ракурс №10 від 08.12.2014p. 
На головну сторінку