Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №696 від 02.03.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як правильно варити каву в турці: правила і секрети

Як правильно варити каву в турці: правила і секрети

Ми розповімо, як правильно варити каву в турці так, щоб повною мірою зберігся смак і аромат напою:

1. Важливо для кави вибрати якісну воду. Візьміть бутильовану, фільтровану воду, адже вона — основа нашого напою. Турка повинна відповідати розміру порцій. Краще зварти каву в два прийоми, ніж вона википить і виллється на плиту.

 2. Перемеліть кавові зерна в кавомолці і засипте їх в турку. Можна, звичайно, взяти вже готову мелену каву, але краще кожен раз змолоти свіжу.

3. Налийте воду (можна відміряти потрібну кількість чашками), додайте за потребою цукор і поставте на слабкий вогонь. Нікуди не йдіть від турки, інакше ризикуєте прогавити важливий момент.

4. Тепер дивіться уважно за тим, як утворюється зверху пінка. Не доводьте напій до кипіння — це зіпсує його.

5. Зніміть турку з вогню і дайте піні опуститися. Можна перемішати каву лише один раз.

6. Знову поставте каву на плиту. Можна повторити процедуру один або два рази. Це залежить від того, який розмір турки і скільки порцій. Таким чином, смак кави стає насиченішим і щільнішим.

7. Залиште каву на кілька хвилин відпочити.

8. Важливо прогріти чашки перед тим, як налити в них ароматний напій. Налийте у них окріп, залиште на кілька секунд і вилийте. Тепер можна розлити каву разом з піною.

У кожного кавомана є свої хитрощі у приготуванні напою, який бадьорить. Ось деякі з них:

1. Насипте у турку цукор, потім налий воду і доведіть до кипіння. Цукор додасть солодкість і пом’якшить воду. Далі зніміть турку з вогню, насипте туди каву і швидко перемішайте. Як осяде, поставте на слабкий вогонь і доведіть майже до кипіння.

2. Насипте трохи цукру на дно гарячої турки. Він повинен злегка розплавитися, але не підгоріти. А далі варіть каву звичним способом. Якщо ви все зробили правильно, отримаєте каву з присмаком карамелі.

3. Додайте у турку кілька кристаликів солі, мелений імбир, корицю і навіть червоний перець на кінчику ножа. Такі добавки додадуть напою неповторний смак і яскравий аромат.

4. Дуже корисна кава з кардамоном. Ця спеція не тільки не дасть кофеїну згубно впливати на ваш організм, а і додасть пікантного присмаку ранкову напою.

02.03.2015



Рівне-Ракурс №10 від 02.03.2015p. 
На головну сторінку