Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №716 від 21.07.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Рівненських козаків на Чернігівщині підвела “Козацька вдача”

Рівненських козаків на Чернігівщині підвела “Козацька вдача”

Саме не зовсім вдалий виступ у конкурсі з такою назвою завадив двом рівненським богатирям Борису Вусатому та Юрію Члеку піднятися на п’єдестал пошани фіналу Всеукраїнського фестивалю “Козацькі розваги”, що відбувся у Чернігові 5-7 липня 2015 року. Проте у інших конкурсах вони не пасли задніх і загалом посіли 5 місце з 16 команд. Перипетії ж змагань найпотужніших козаків України розвивалися, приблизно, так.

У естафеті “Чумаки”, де треба було завантажити воза, перенісши вісім мішків вагою 40 кілограмів, наші хлопці були другими,- кількома секундами поступилися волинянам.

У першому колі змагань з перетягування линви (конкурс “Козацька вдача”) жереб звів рівнян із закарпатцями. Попри всі зусилля наших земляків, фортуна цього разу посміхнулася горянам. Тож, Борис і Юрій вибули з подальших стартів цього конкурсу.

Свою невдачу вони намагалися компенсувати у наступних розвагах. Зокрема, були четвертими у конкурсі “Колода”, піднявши на прямі руки 70-кілограмовий стовбур у сумі 31 раз.

У конкурсі “Козацька засіка” потрібно було 200-кілограмову колоду якомога швидше перемістити почергово через чотири перешкоди, висота яких щоразу збільшувалася. Тут рівняни вибороли третє місце. Однак, цього виявилося замало, щоб потрапити у до трійки призерів.

Проте, й п’ятий результат слід розцінювати як успіх, адже торік рівненська команда мала значно скромніші досягнення.

А переможцями цьогорічного фіналу “Козацьких розваг” стали козаки з Донеччини, друге місце вибороли наші сусіди волиняни, третє – дісталося закарпатцям. Лише на одне очко у загальному заліку випередити наших атлетів вдалося представникам Харківщини.

21.07.2015



Рівне-Ракурс №10 від 21.07.2015p. 
На головну сторінку