Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №722 від 31.08.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Кефір на ніч: пити чи ні

Стакан кефіру на ніч - традиція, що склалася в житті багатьох людей і веде свій початок, напевно, з тих пір, коли був винайдений цей унікальний кисломолочний продукт. Одні дієтологи переконують що пити його на ніч варто. Інші ж - навпаки.

Звертайте увагу на протипоказання

Користь кефіру на ніч

- Кефір багатий кальцієм, а цей елемент, як відомо, краще засвоюється в темний час доби, коли людина перебуває у стані сну.

- Кефір здатний виконувати роль снодійного, він добре заспокоює і розслабляє.

До речі, перед вживанням кефір слід пару годин витримати при кімнатній температурі, так він краще засвоюється. Не рекомендується його спеціально підігрівати, навіть в щадному режимі, так як він може “зваритися” і втратити свої корисні властивості.

Протипоказання кефіру на ніч

Кефір виходить в процесі бродіння, який викликають в натуральному молоці спеціально поміщені туди дріжджоподібні і кисломолочні організми. В результаті їх життєдіяльності виділяється дві речовини - спирт і молочна кислота. І хоч спирт міститься в кефірі в дуже обмеженій кількості, але він все-таки є, а алкоголь, як відомо в будь-якій кількості на ніч вживати шкідливо. Звичайно, присутність алкоголю в кефірі не є вирішальним, але актуальним аргументом проти його застосування перед сном.

Вирішальним аргументом проти вживання кефіру на ніч є те, що кефір - це коров’яче молоко, а тому в ньому більше білків, ніж жирів і вуглеводів. А наш організм саме під час сну відновлює свій вуглеводний баланс. Звідси і зайва вага.

31.08.2015



Рівне-Ракурс №10 від 31.08.2015p. 
На головну сторінку