Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №724 від 14.09.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Останній довгобуд Рівного

Останній довгобуд Рівного

Практично кожна криза залишає по собі остови недобудованих багатоповерхівок. Вони роками “прикрашають” обласний центр, а прилеглі до них території перетворюються в порослі бур’янами смітники. Вже років сім на “луцькому виїзді” стоїть недобудований комплекс “Золота підкова”. Однак не так давно на будівельному майданчику знову розпочалась робота. Про те, яка ситуація на цьому об’єкті сьогодні, ми попросили розповісти начальника обласної Державної архітектурно – будівельної інспекції Ігоря Мічуду.

- Дійсно “Золота підкова” залишилась останнім об’єктом незавершеного будівництва, який залишився нам у спадок від кризи 2008 року. Треба віддати належне нашій рівненській будівельній структурі “Східно - Європейскому будівельному альянсу” та її керівнику Сергію Полоцькому. Вони взялися за добудову і, спокійно та чітко виконуючи будівельні норми, добудовують комплекс. Перша та друга черга об’єкту будуть здані в експлуатацію до кінця поточного року. Я підкреслюю – саме здані в експлуатацію, а не просто добудовані. Це велика різниця, бо на жаль в Рівному є такі “забудовники”, які продають квартири в будинках, що не введені в експлуатацію, вводячи таким чином покупців в оману. Будинок, який в експлуатацію введений-прийнятий комісією, яка перевіряє обсяг та якість виконаних робіт. Тобто, придбавши квартиру в такому будинку, люди можуть бути впевнені, що їх забудовник виконав всі норми. Це дуже важливо.

Якщо ж говорити про обсяги робіт, то тільки перша та друга черги “Золотої підкови” - 108 квартир. Також йдуть роботи на наступних двох чергах. При цьому нові мешканці цього житлового комплексу будуть мати поряд всю необхідну інфраструктуру – зупинки громадського транспорту, дитячий садочок, школу. В самому комплексі будуть магазини. Якщо додати до цього нормальну прибудинкову територію, то, думаю, нові власники житла будуть задоволені. Додам – “Золота підкова”, це перший об’єкт який увійшов до програми Молодіжного житлового кредитування, і рівняни можуть скористатися цією програмою, аби придбати житло на пільгових умовах. В наш час, коли іпотечне кредитування в банках практично не функціонує, це можливість для сотень молодих сімей отримати власний “дах над головою”.

14.09.2015Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 14.09.2015p. 
На головну сторінку