Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №735 від 30.11.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Оксана Лозова: “Наше завдання в новій обласній раді - працювати, працювати і ще раз працювати…”

Оксана Лозова: “Наше завдання в новій обласній раді - працювати, працювати і ще раз працювати…”

Минулого тижня на першому засіданні Рівненської обласної ради був обраний новий голова, їм став радикал Володимир Ковальчук. Для більшості спостерігачів такій поворот обласної “спікеріади” став несподіванкою. Тому автор попросив прокоментувати ситуацію голову Рівненської обласної організації “Радикальної партії Олега Ляшка”, керівника фракції цієї політичної сили в обласній раді Оксану Лозову.

- Оксано Василівно, ви задоволені результатом голосування депутатів?

- Так. Нарешті обласною радою почав керувати молодий, перспективний громадський діяч Володимир Ковальчук, який є справжнім патріотом і був активним учасником Революції Гідності. Думаю саме такі люди і повинні сьогодні приходити на керівні посади і не тільки в органи місцевого самоврядування.

- За кілька тижнів до голосування були заяви місцевих політиків про те, що головою обласної ради мусить бути представник іншої політичної сили. Прокоментуйте ці висловлювання.

- Річ у тім, що в обласній раді, як і в інших радах повинна бути коаліція демократичних, патріотичних сил. Тобто жодна фракція одноосібно не може визначати, кого і на яку посаду делегувати. Це питання перемовин та компромісу. Я рада, що на Рівненщині нам дуже швидко вдалося створити таку коаліцію, і вона змогла депутатам запропонувати узгоджені кандидатури голови та заступників. Це приклад консолідованої роботи. Нам сьогодні потрібно відходити від особистих амбіцій, а працювати на благо простих мешканців області. На Рівненщині накопичилось дуже багато проблем, які потрібно було вже давно вирішувати. Сьогодні гаслом принаймні нашої фракції є – робота, робота, і ще раз робота. Тобто кожен депутат мусить конкретно працювати над вирішенням проблем і забезпечити на Рівненщині покращення умов життя саме простих людей. В цій роботі немає місця політичним амбіціям, бо для справжнього патріота немає більш відповідальної праці, ніж робота із покращення ситуації на Рівненщині.

- Оксано Василівно, після голосування за голову та заступників можна сказати, що більшість в Рівненській обласній раді створена. А чи буде опозиція?

- Я би не ставила питання про опозицію. Всі політичні партії, які провели своїх депутатів до Рівненської обласної ради є патріотичними та проукраїнськими політичними силами. Тому між нами немає якихось принципових протиріч. Головне ж сьогодні, це забезпечити ефективну роботу усього депутатського корпусу на благо громади області. Тому я вважаю, що у нас не буде в обласній раді жорсткого протистояння, а піде продуктивна спільна робота.

30.11.2015Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 30.11.2015p. 
На головну сторінку