Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №736 від 07.12.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

“Наші гроші мають бути в нас”, – Віталій Чугунніков пояснив, куди мають йти податки

“Наші гроші мають бути в нас”, – Віталій Чугунніков пояснив, куди мають йти податки

Керівники новостворених об’єднаних громад Рівненщини висловили стурбованість діями окремих підприємців.

Останні, аби не платити податки до місцевих бюджетів, почали перереєстровувати підприємства у Києві, або в інших містах – не за місцем діяльності. У такий спосіб громада не отримує додаткових надходжень у казну. Разом з тим, саме на ці гроші розраховують керівники, котрі мають іти на розвиток сільських територій.

Експерт реанімаційного пакету реформ з питань децентралізації влади Юрій Ганущак запевнив – податок на доходи має залишатися там, де працює підприємець. А податок на прибуток – за місцем реєстрації. Для того, щоб громада отримала кошти, підприємця мають контролювати податкові органи.

Присутній під час зустрічі голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Чугунніков одразу дав доручення керівникам РДА тісніше співпрацювати з податковими і контролювати надходження податків.

“Наші гроші мають бути в нас, - звернувся Віталій Чугунніков до керівників об’єднаних громад. – Якщо ж у вас виникають якісь проблеми із роботою податкових органів, прошу звертатися до голів РДА. Вони мають координувати діяльність податкової на місцях. Якщо ж питання й так не буде вирішуватися, то це вже питання у відповідності того чи іншого керівника району”, - наголосив Віталій Чугунніков.

07.12.2015



Рівне-Ракурс №10 від 07.12.2015p. 
На головну сторінку