№742 від 27.01.2016p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Якщо немає вишні, можна сміливо використовувати малину, смородину, журавлину, або сливу.
- 1ст.червоного вина
- 1ч.л. тертого кореня імбирю
- 1ст.л.цукру
- 0,5ч.л.крохмалю
- білий перець
Все дуже просто: вишню розморожуємо (рідину зберігаємо) все викладаємо в каструлю, додаємо натертий імбир, вливаємо вино, доводимо кипіння і тримаємо на вогні 5 хвилин. Алкоголь вийде, а смак лишиться. Ягідну суміш пробиваємо блендером, протираємо через сито, повертаємо в каструлю. Крохмаль розводимо в холодній воді, додаємо в майже соус, додаємо цукор, перець, знову доводимо до кипіння, даємо загуснути до бажаної консистенції і знімаємо з вогню. Охолоджуємо, при охолодженні соус ще трохи загусне, тому це потрібно врахувати при його варці.
Найкраще такий соус смакує зі смаженим м’ясом або дичиною.
Більше цікавих та корисних рецептів можна переглянути на рівненському сайті PIKA.RV.UA
27.01.2016 |
Рівне-Ракурс №10 від 27.01.2016p. На головну сторінку |