Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №783 від 03.11.2016p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Роман Стасюк – над простими рівнянами влада продовжує знущатися

Роман Стасюк – над простими рівнянами влада продовжує знущатися

Минула сесія Рівненської міської ради мала всі шанси бути найбільш «тихою» за останній рік. На порядок денний були винесені рутинні і, так би мовити, «неконфліктні» питання. Однак, в реальності без скандалу не обійшлося. Вже на початку засідання голова фракції «Радикальної партії Олега Ляшка» Роман Стасюк підняв питання про внесення на розгляд депутатам міської ради рішення, яке дало б змогу нарешті отримати право на приватизацію своїх кімнат більш ніж сотні мешканців Рівного, що проживають в комунальному гуртожитку, розташованому на вулиці Небесної сотні, 6а. Таке право їм гарантується Конституцією. Однак, більшість в міській раді цю ініціативу так і не підтримала…

Наступного дня Роман Стасюк та мешканці цього гуртожитку скликали прес-конференцію. На ній було заявлено про грубі порушення з боку керівництва міста та апарату міської ради. Річ у тім, що проект рішення міської ради, поданий депутатом Стасюком за кілька днів до сесії, просто не був розміщений на сайті міської ради і тому не включений у порядок денний. На думку її автора, фактично ми маємо справу із саботажем з боку влади. Його підтримали мешканці гуртожитку. Так, Олена Зіль розповіла, що їй вдалося отримати в міському Управлінні житлово-комунального господарства довідку, згідно з якою з 2008 по 2016 рік капітального ремонту будівлі гуртожитку не проводилося. Натомість ЖЕК, якому мешканці щомісячно платять не малі кошти, відзвітував про величезну кількість ніби-то проведених робіт, серед яких особливий подив у мешканців гуртожитку викликав ремонт труб гарячої води. Справа в тому, що в гуртожитку ніколи не було гарячого водопостачання. Однак, те що більше всього обурює рівнян, то це небажання міської влади слідувати Конституції України, в якій чітко записано право громадян на приватизацію житла. Треба віддати належне міській організації «Радикальної партії Олега Ляшка», яка непохитно відстоює законні вимоги рівнян і не боїться вимагати від міської влади їх виконання. Так, Роман Стасюк зазначив, що навіть, якщо будівлю на вулиці Небесної сотні, 6а визнають аварійною, то це не є перешкодою для приватизації своїх кімнат мешканцями. Тим більше, що гроші на виселення в бюджеті є, і не малі. На це планується витратити шість мільйонів гривень. Роман Стасюк вважає, що цієї суми навіть забагато для того, аби провести капітальний ремонт гуртожитку, потрібно лише бажання це зробити. Наразі, такого з боку влади не спостерігається. Поки ж мешканці гуртожитку та активісти, що їх підтримують, відступати не збираються і вже почали створювати орган управління гуртожитком, навіть обрали старшого по будинку.

На прес-конференції була поставлена «крапка» в скандалі з висловлюваннями міського голови стовно певних депутатів та реакції на них. Роман Стасюк вибачився перед Володимиром Хомком і завив, що не вважає його старим пі… Хочеться вірити, в нашій міській раді більше не буде взаємних образ і всі депутати та чиновники будуть відноситися до опонентів з повагою.

03.11.2016Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 03.11.2016p. 
На головну сторінку