Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №855 від 05.04.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Старовинна паска на оливковій емульсії

Старовинна паска на оливковій емульсії

На одну форму 500гр. 200гр. борошна 10гр. свіжих дріжджів 2 яйця (ХОЛОДНІ) 50гр. цукру 100гр. вершкового масла кімнатної температури 3 гр. солі Перетираємо дріжджі з борошном, додаємо цукор, сіль, яйця, замішуємо тісто. Під час замішування додаємо масло невеликими шматочками. Для емульсії: 2 яйця 50гр. оливкової олії

Складаємо в банку яйця, додаємо олію і інтенсивно струшуємо. Тоненької цівочкою додаємо до тіста, постійно його вимішуючи. Готове тісто рідкувате і швидше нагадує заварне. Залишаємо при кімнатній температурі на 1,5 години, тоді ставимо в холодильник на 8-12 годин.

Холодне тісто викладаємо у ПАПЕРОВУ форму (готова паска настільки ніжна, що з іншої ви її просто не виймете) і даємо підійти при кімнатній температурі ще 2-2,5 години. Випікаємо при 180С 30-40 хвилин, до проби на суху паличку. Готову паску обережно виймаємо з духовки і відразу кладемо боком або на подушку, або на рушник і даємо повністю охолонути, тільки тепер її можна взяти в руки і за бажанням зняти форму. Прикрашаємо на свій смак.

05.04.2018



Рівне-Ракурс №10 від 05.04.2018p. 
На головну сторінку