Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №874 від 16.08.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс незвичайного

12 дивовижних ювелірних прикрас із кіно

12 дивовижних ювелірних прикрас із кіно

Дуже часто переглядаючи фільм, ми запам’ятовуємо не лише блискучу акторську гру і карколомний сюжет, а й дрібні деталі. Найкоштовніші з них – ювелірні прикраси, здатні викликати справжнє захоплення. І тоді вже стає цікаво скільки ж коштує така краса і хто той майстер, що здатен так творити.

Нашийник Анджеліни Джолі у фільмі «Турист»

Дизайнер ювелірних виробів Роберт Прокоп є хорошим другом Анджеліни. Він створював для неї не одну прикрасу, вони навіть розробили спільну колекцію ювелірних виробів. В основу цієї колекції Style of Jolie лягло намисто-чокер з фільму «Турист» (2010).

Ювелір переробив старовинну тіару, щоб створити неймовірний нашийник для картини. Загалом, у цьому фільмі на Джолі можна побачити лише старовинні прикраси. Попередня ціна такого виробу – 1,1 млн доларів. І не була б це Джолі, якби не переказувала кошти від продажу ювелірної колекції на благодійні цілі.

Тіара з «Великого Гетсбі»

Усі прикраси, які глядач бачить у фільмі «Великий Гетсбі» (2013), виконані із золота чи платини з додаванням дорогоцінних каменів і перлин. Їх створила культова компанія Tiffany & Co спільно з дизайнером костюмів Кетрін Мартін. Так виникла колекція виробів у стилі 20-х років ХІХ століття – «Blue Book». Особливе місце в ній займає тіара Savoy з білими та жовтими діамантами за 335 тис. доларів.

Годинник «Клеопатри»

У цій стрічці прикраси від Bvlgari вражають своєю розкішшю та дуже гармонійно виглядають на красуні Елізабет Тейлор. Актриса просто обожнює цю компанію, адже з фільмування їй залишилось дзеркальце та годинник-браслет у вигляді змії, який є доволі дорогим сувеніром вартістю у 500 тис. доларів. Навіть наречений Річард Бартон подарував Елізабет каблучку Bvlgari з діамантом.

Кольє зі «Сніданку у Тіффані»

Після виходу цього фільму на екрани увага до і без того відомої нью-йоркської ювелірної компанії Tiffany & Co стала ще більшою. У фільмі на шиї Одрі Хепберн можна побачити кольє, в якому переплітається безліч ниток перлів, поверх яких лежить троянда з великим діамантом у центрі.

Цей діамант носить ім’я компанії та є її беззмінним талісманом. Сьогодні це кольє має назву «Рапсодія» і оцінюється приблизно в 3,5 млн. доларів.

Княже кольє з «Принцеси Монако»

Для цієї стрічки було відтворено класичні прикраси Грейс Келлі 1950-х років. Ним зайнявся сам ювелірний дім Cartier. Намисто, яке заворожує своєю розкішшю, складається з трьох діамантових ниток, а чарівним додатком до нього слугує рубінова діадема.

Такий комплект 1955 року народження. А вартість кольє за різними даними варіюється від 400 до 600 тис. доларів.

Осіннє кольє з «Казино»

Ювелірний дім Bvlgari створив цілу колекцію прикрас для цієї картини. Героїня Шерон Стоун просто купається в них. Але з поміж усіх прекрасних виробів особливу увагу привертає ефектне кольє з серії Four Seasons – Autumn. Закохана у нього актриса викупила цю коштовність за 750 тис. доларів.

Кращі друзі Мерилін Монро з фільму «Джентльмени віддають перевагу білявкам»

Сцена з Мерлін Монро в рожевій сукні, яка співає про те, що «Кращі друзі дівчат – це діаманти», запам’яталася багатьом. Але цей епізод не був би таким ефектним і блискучим, якби шию чарівною блондинки не прикрашало справжнє розкішне діамантове кольє.

Головною частиною його був відомий індійський діамант Moon of Baroda. Протягом понад 500 років власниками цього каменю було сімейство індійських махарадж. Після фільму слід чудового кольє загубився, а трохи пізніше діамант продавався на одному з аукціонів вже окремо. Його вартість – 1 млн. доларів.

Намисто з «Анни Кареніної»

Про любов Кіри Найтлі до Chanel відомо давно. І абсолютно закономірним є те, що коли актрису запросили у фільм «Анна Кареніна», то ювеліри Chanel створили для стрічки колекцію прикрас Chanel Haute Joaillerie. До неї увійшли багатошарові намиста з діамантів і перлів, сережки й брошки.

Ці вироби дуже тонко передають епоху Кареніної. А найрозкішнішою річчю в колекції вважається кольє Camelia Poudre, вартістю в 2 млн. доларів.

Серце океану з фільму «Титанік»

За сюжетом картини “Титанік” сапфір у формі серця, що прикрашає знамените кольє “Серце океану”, головній героїні Роуз подарував її наречений, сказавши, що раніше він належав Людовику XVI. Виріб створив ювелірний дім Asprey & Garrad. Він виконаний з білого золота та інкрустований фіанітами. І вартість такого дива становить всього 10 тисяч доларів.

Проте, надихнувшись успіхом фільму, ювеліри з Asprey & Garrad створили точну копію намиста, прикрасивши його сапфіром в 170 каратів і 65 діамантами по 30 каратів кожен. Коштовність була продана на благодійному аукціоні за 2,2 млн. доларів.

Жовтий діамант з «Як позбутись хлопця за 10 днів»

Кольє Isadora створив спеціально для головної героїні цієї стрічки, яку грає Кейт Хадсон, іменитий ювелір Harry Winston. Центром цієї виняткової прикраси є жовтий сапфір вагою 50 каратів. Вартість діамантового кольє склала понад 5 млн. доларів.

Рубінова підвіска з «Ярмарки марнославства»

Ювелірна колекція, яка була надана актрисам для зйомок цього фільму, створена домом Chanel. Назва була взята від імені однієї з головних героїнь фільму – «Becky Sharp». І хоч усі сети з рубінів і діамантів від Chanel, що виблискують у стрічці, просто чарують, особливе місце в колекції посідає намисто Беккі.

Підвіска складається з діамантів і бірманських рубінів, та є реплікою першої діамантової прикраси, створеної великою мадемуазель Шанель в 1932 році. Коштує воно 120 тис. доларів.

Кольє з «Мулен Руж»

Ювелір Stefano Canturi, почувши, що продюсерам фільму потрібна прикраса для героїні Ніколь Кідман, не став розмінюватись на дрібниці. Він інкрустував виріб 1308 діамантами загальною вагою 13014 карат (2,5 кг). Вартість такого кольє склала 10 млн. доларів. На зйомки його привозили під охороною всього на дві години на день.

16.08.2018



Рівне-Ракурс №10 від 16.08.2018p. 
На головну сторінку