Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №890 від 06.12.2018p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Як приготувати суші вдома

Як приготувати суші вдома

Суші або, як правильно говорити по-японськи, сусі - це блюдо японської кухні, що поєднує в собі рис і морепродукти. Воно також може містити і інші інгредієнти в своєму складі. Приготування суші вдома стало з недавніх можливим завдяки появі в асортименті великих магазинів спеціальних товарів для суші: це і спеціальний рис, що володіє високою клейкістю, і водорості для приготування ролів і окремих видів суші, а також різні види локшини і супутніх продуктів - маринованого імбиру і якогось подібності васабі.

Одеситам пощастило, і вони можуть замовити суші додому подробнее.... Сама по собі доставка суші - зручний сервіс, але іноді дуже дорогий. Якщо сходити в ресторан або суші-бар не представляється можливим, або просто хочеться зробити щось особисто, то можна приготувати суші самому.

Плюси домашнього приготування суші

Якщо раніше це японське блюдо китайського походження було доступно тільки в ресторанах і подібних закладах, то тепер суші стали доступними в будь-якому місці: з'явилося безліч компаній, що спеціалізуються на доставці готових суші або ж пропонують інгредієнти для приготування самостійно, зробили суші мобільним стравою. Тепер багато людей просто замовляють собі суші додому до свята або як повсякденну їжу.

Звичайно, такий варіант вигідніше тим, що не приходиться платити на обслуговування ресторану, хоча в цілому ціна не завжди відрізняється від тієї, що написана в меню будь-якого закладу. Але зате вдома їсти зручніше і приємніше, особливо якщо є плани на вечір або це якесь свято в колі сім'ї.

Як готувати домашнє суші

Приготування суші в домашніх умовах - це складний і досить трудомісткий процес. Для початку потрібно вибрати і купити правильні інгредієнти.

Підбираємо інгредієнти для приготування суші

Рис повинен бути або спеціальний для суші, або круглий, але ні в якому разі не довгозерновий. Це пов'язано з клейкістю рису: чим кругліше зерно рису, тим більше клейким воно буде при варінні, а суші не розпадаються в основному через клейких властивостей рису і водоростей.

Водорості теж варто вибирати уважно: є дуже тонкі або товсті листи, а бувають не цілісні водорості, а з пресованих різаних шматочків, які можуть легко розпастися в процесі приготування. Також не варто забувати, що в суші зазвичай використовуються морепродукти, хоча сучасні суші-бари західного типу чого тільки не кладуть в це блюдо, але все ж класичним варіантом є використання копченої червоної риби - сьомги або форелі.

Процес приготування суші в домашніх умовах

Само приготування суші вдома починається з варіння рису з малою кількістю води на повільному вогні. Поки рис вариться, розкладаються водорості на рушник, або (що, звичайно, краще) на спеціальний килимок. Можна перемішати їх з іншими інгредієнтами начинки, а можна покласти різні компоненти окремими шарами.

Коли рис буде готовим і клейким, то його викладають на лист 10 на 10 сантиметрів шаром товщиною в 1-2 сантиметри, потім кладуть начинку вздовж однієї зі сторін і загортають в рулет, як би навколо начинки.

Смачні домашні суші готові. Насолоджуйтесь японським делікатесом, приготованим своїми руками, і радуйте своїх друзів і близьких!

06.12.2018



Рівне-Ракурс №10 від 06.12.2018p. 
На головну сторінку