№901 від 21.02.2019p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Із настанням сезону холодів знову збільшується ризик переохолодитися й підхопити застуду. Щоб знешкодити недугу «в зародку», можна обійтися й без антибіотиків, якщо вчасно вдарити по хворобі цілющими напоями, користь яких перевірена народним досвідом..
2. Малиновий чай з квітками липи. З сухих квіток липи заваріть чай, додайте до нього сухі ягоди й листя малини. І залишіть настоюватися на 30 хв. Якщо ягід малини немає, підійде й малинове варення.
3. Чай із шипшини. Ні для кого не секрет, що шипшина - джерело вітаміну С; 3 ст. л. сухих плодів шипшини залити 0,5 л окропу й залишити в термосі на ніч. Уранці перецідити й пити по 0,5 склянки 4 рази на день за 30 хв до їди.
4. Морс журавлинний або брусничний. Журавлина й брусниця - це просто унікальні за своїми бактерицидними властивостями засоби. Для приготування морсу розтерти ягоди журавлини або брусниці з цукром (3:1). 2 ст. л. суміші залити 0,5 л теплої води.
5. Гаряче молоко з мінеральною водою. Якщо почався кашель, приготуйте гаряче молоко з лужною водою (наприклад, Боржомі). Такий напій сприятиме відходженню мокротиння.
6. Молоко з часником. Цей екстрений засіб допоможе стати на ноги за одну ніч. У тепле молоко потрібно додати 10 крапель соку часнику й випити на ніч.
7. Компот із сухофруктів. Це перевірений і всім відомий з дитинства засіб. Відвар із сухофруктів має загальнозміцнювальну й пом’якшувальну дію в разі застуди. 100 г сухофруктів перебрати, великі фрукти нарізати, ретельно помити в теплій воді. Спочатку варити яблука й груші до м’якості протягом 30 хв, додавши цукор (3 ст. л. на 1 л води), потім сушені абрикоси й чорнослив, і за 5 хв до закінчення варіння додати родзинки й курагу. У готовий компот можна додати сік лимона або апельсина, мед.
8. Імбирний чай з лимоном. Такий напій допоможе в холодні осінні дні, зміцнить імунітет і підвищить працездатність. Одну склянку гарячої води змішати з 1 ст. л. меду, 1 ст. л. соку лимона, 0,5 ч. л. подрібненого імбирного кореня й дрібкою кориці. Можна додати в чай трохи сухого подрібненого листя м’яти.
9. Ромашковий чай. Ромашка в поєднанні з липою та медом є добрим протизастудним засобом. Приготування чаю: взяти по 1 ч. л. квіток ромашки й квіток липи, заварити 1 склянкою окропу, настояти 20 хв, процідити. Пити по 1/3 склянки тричі на день до їди. Можна додати мед
21.02.2019 |
Рівне-Ракурс №10 від 21.02.2019p. На головну сторінку |