Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №910 від 25.04.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Апельсинова паска

Апельсинова паска

На 4 форми по 200мл: Для апельсинового масла: 150гр. масла 120мл апельсинового соку (свіжого, НЕ з пакета) цедра двох апельсинів 60гр.цукру Для тіста: 400гр. борошна 4 яйця 15гр. свіжих дріжджів 60мл води все апельсинове масло 80гр.цукру 50гр. апельсинових цукатів дрібка солі

Для початку робимо масло: в каструльку кладемо масло, цедру і цукор, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до мінімуму , додаємо сік, тримаємо на вогні 3-4 хвилини. Переливаємо в миску і даємо охолонути. Ставимо в холодильник на кілька годин, щоб масло підійшло і затверділо. Акуратно ложечкою знімаємо верхній масляний шар. Сироп залишаємо в холодильнику.

Для тіста дріжджі розтираємо з цукром, додаємо воду, борошно, яйця, сіль, починаємо замішувати тісто. Місимо хвилин 10, починаємо дода­вати масло апельсинове маленькими шматочками, додали-вмішали повністю в тісто - знову додали. Тісто дуже м’яке, залишаємо його на три години при кімнатній температурі. Кожну годину тісто викладаємо на присипаний борошном стіл, розтягуємо прямокутником і складаємо конвертом. Такі складання необхідні для розвитку клейковини. В останнє складання додаємо цукати. Готове тісто гарно тримає форму і приємне на дотик. Тепер формуємо наші пасочки і викладаємо їх у формочки, у мене паперові. Кладемо так, щоб тісто займало ? від загального об’єму форми. Залишаємо, щоб тісто заповнило весь об’єм. Випікаємо пасочки 20-25 хвилин при 180С. Готові пасочки ще гарячими щедро змазуємо холодним сиропом, якій залишився з-під масла. Даємо повністю охолонути. Такі паски можна не прикрашати глазур’ю, а просто присипати цукровою пудрою, завдяки сиропу вона ляже щільним шаром.

25.04.2019



Рівне-Ракурс №10 від 25.04.2019p. 
На головну сторінку