№910 від 25.04.2019p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
На 4 форми по 200мл: Для апельсинового масла: 150гр. масла 120мл апельсинового соку (свіжого, НЕ з пакета) цедра двох апельсинів 60гр.цукру Для тіста: 400гр. борошна 4 яйця 15гр. свіжих дріжджів 60мл води все апельсинове масло 80гр.цукру 50гр. апельсинових цукатів дрібка солі
Для тіста дріжджі розтираємо з цукром, додаємо воду, борошно, яйця, сіль, починаємо замішувати тісто. Місимо хвилин 10, починаємо додавати масло апельсинове маленькими шматочками, додали-вмішали повністю в тісто - знову додали. Тісто дуже м’яке, залишаємо його на три години при кімнатній температурі. Кожну годину тісто викладаємо на присипаний борошном стіл, розтягуємо прямокутником і складаємо конвертом. Такі складання необхідні для розвитку клейковини. В останнє складання додаємо цукати. Готове тісто гарно тримає форму і приємне на дотик. Тепер формуємо наші пасочки і викладаємо їх у формочки, у мене паперові. Кладемо так, щоб тісто займало ? від загального об’єму форми. Залишаємо, щоб тісто заповнило весь об’єм. Випікаємо пасочки 20-25 хвилин при 180С. Готові пасочки ще гарячими щедро змазуємо холодним сиропом, якій залишився з-під масла. Даємо повністю охолонути. Такі паски можна не прикрашати глазур’ю, а просто присипати цукровою пудрою, завдяки сиропу вона ляже щільним шаром.
25.04.2019 |
Рівне-Ракурс №10 від 25.04.2019p. На головну сторінку |