Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №911 від 02.05.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Торт «Малиновий Захер»

Торт «Малиновий Захер»

На торт діаметром 20см: Для бісквіту: 130 г марципану 45 г цукру 64 г жовтків 50 г яєць 75 г білків 45 г цукру 30 г борошна 15 г какао-порошку 30 г шоколаду гіркого 30 г масла вершкового

Марципан збиваємо з цукром (1), яйцями, жовтками хвилин 10, щоб утворилася пухка маса. На неї зверху просіюємо борошно з какао, обережно вмішуємо. Білки збиваємо з цукром (2) і акуратно вводимо до тіста. Масло та шоколад розтоплюємо, охолоджуємо та вливаємо в тісто по краю миски. Ще раз акуратно вимішуємо. Викладаємо у форму та випікаємо при 180С° 25-30 хвилин, до проби на суху паличку. Охолоджуємо. Цей бісквіт краще випікати в роз’ємній формі, оскільки він такий ніжно-невагомий, що з силіконової буде трохи проблематично виймати..

Для мармеладу:

100 г малинового пюре

46 г цукру

3 г пектина

1 г лимонної кислоти розбавити в 1г води

Пюре змішати з 2/3 цукру, довести до кипіння. Пектин змішати з залишком цукру, додати до пюре, ще раз довести до кипіння, додати розведену лимонну кислоту. Охолодити. Пектин можна замінити на 5 гр.желатину, тоді його треба замочити, і додати в гаряче пюре, дати охолонути і відразу викладати.

Сироп для просочування коржів:

70 г води

20 г цукру

10 г какао

15 г киршу (або міцного алкоголю)

Воду, цукор, какао довести до кипіння, зняти з вогню і додати алкоголь. Охолодити.

Для крему:

150 г вершків від 33%

150 г шоколаду гіркого

12 г цукру

Вершки з цукром довести до кипіння і залити шоколад. Перемішати, дати постояти годину в холодильнику.

Для глазурі:

25 г води

110 г вершків від 33%

150 г цукру

30 г какао

Все змішати, довести до кипіння, охолодити.

Бісквіт ріжемо на три коржа, кожен просочуємо сиропом. Перший корж промазуємо кремом, викладаємо другий корж, промазуємо малиновим мармеладом, викладаємо третій корж і все поліруємо кремом, що залишився. Ставимо в холодильник на 2-3 години, тоді поливаємо глазур’ю. Знову ставимо в холодильник.

02.05.2019



Рівне-Ракурс №10 від 02.05.2019p. 
На головну сторінку