![]() |
№920 від 04.07.2019p. |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Квас не тільки охолоджує у спеку, а ще й нормалізує роботу шлунка і кишківника, регулює обмін речовин в організмі і сприятливо впливає на роботу серця і судин.
Інгредієнти:
40 г чаю каркаде;
5 л води;
2–4 ст. ложки цукру;
0,5 ч. ложки сухих дріжджів.
Приготуваня:
Закип’ятити 5–5,5 л води, додати каркаде і зняти з вогню.
Остиглий відвар процідити через марлю, добре віджати і додати цукор, розмішати. Додати дріжджі і залишити у теплому місці для бродіння.
Якщо зробити зранку, до обіду напій остигне і пізно ввечері його можна розливати у ПЕТ-пляшки і ставити в холодильник. Наступного дня квас можна пити.
Якщо день спекотний, то цього часу достатньо для бродіння, а якщо прохолодно, а квасу дуже хочеться, можна поставити квас у духовку і періодично вмикати її на 50 градусів. Виходить 2 пляшки по 1,5 л і одна на 2 л.
04.07.2019 |
Рівне-Ракурс №920 від 04.07.2019p. На головну сторінку |