№925 від 08.08.2019p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Всі люди знають про корисні якості меду, але не всі пам’ятають про інші продукти бджільництва. Розглянемо тепер один з них, а саме пергу.
Продукт являє собою маленькі скупчення крупинок світло-коричневого кольору, кисло-солодкого смаку. Завдяки зміненим хімічним складом вони безпечні для вживання в їжу дітям і людям, що страждають важкою формою алергії.
Це дуже корисний продукт, його склад багатий моносахаридами, амінокислотами, жирними кислотами, каратиноїдами, флавоноїдами, вітамінами, мікроелементами, ферментами, органічними кислотами і речовинами подібними гормонів.
Щоденне вживання його в їжу дозволить підтримати імунну систему, захистить від повітряно-крапельних вірусних інфекцій в період епідемії. Також цей продукт сприяє оптимальному балансу між мікроорганізмами шлунково-кишкового тракту, оптимізує роботу клітин печінки і жовчного міхура, виводить токсичні речовини з організму, покращує кровопостачання клітин головного мозку, знижує в крові рівень ліпопротеїнів низької щільності і холестерину, підтримує роботу гладкої мускулатури, у тому числі і серцевого. Наявність в складі перги натуральних антидепресантів нівелює вплив хронічного стресу на нервову систему, підвищує адаптаційні якості організму і покращує розумову та фізичну працездатність.
Завдяки присутності жирних кислот, цинку, марганцю, вітамінів Е і В6, фітостеролів регулярне застосування продукту сприяє нормалізації гормональних процесів як в жіночому, так і в чоловічому організмі, регулює процеси дозрівання сперматозоїдів і ембріонів. Перга знайшла широке застосування в косметології зважаючи на велику кількість мікроелементів і антибактеріальним природним компонентам.
Маски для обличчя з цього продукту надають шкірі ніжність, пружність і оксамитову структуру практично з першого застосування, мають омолоджуючу властивість. Для підтримки ефекту їх рекомендують робити щотижня.
Але, як і у всякого лікарського препарату, для використання перги є свої протипоказання:
Злоякісні новоутворення в анамнезі;
Наявність інфекційного процесу в гострій фазі;
безсоння;
Надмірна активність нервової системи;
Артеріальна гіпертензія.
Пергу слід розсмоктувати під язиком за тридцять хвилин до прийому їжі, але допустимо запивання водою або жування. Потреба в продукті - половина маленької ложки на добу. Більшу кількість з’їсти можна, але воно не засвоїться.
Приймати пергу слід довго: щодня протягом місяця, а потім два тижні перерва. Потім знову повторюємо курс.
08.08.2019 |
Рівне-Ракурс №10 від 08.08.2019p. На головну сторінку |