№925 від 08.08.2019p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Що корисно їсти для щитовидки, щоб зберегти її здоров’я і убезпечити себе від гормональних збоїв? В першу чергу, налягайте на яблука, морську капусту і морепродукти.
Морська капуста - один з лідерів за вмістом йоду, що дуже важливо для підтримки здоров’я щитовидної залози. Крім того, до складу капусти входить безліч вітамінів і інших корисних речовин.
2. Морська риба і морепродукти
Дари моря - багате джерело йоду, а також цінних жирних кислот омега-3, які підтримають роботу щитовидки. Постарайтеся вживати морську рибу або морепродукти хоча б двічі на тиждень.
3. Яблука
Не дарма кажуть, що одне яблуко в день вбереже від хвороб на довгі роки. Щитовидка тут не виняток. Зокрема, антиоксиданти, якими багаті яблука, захистять щитовидну залозу від злоякісних новоутворень.
4. Чорниця
Уже зовсім скоро на прилавках магазинів з’явитися чорниця - цінне джерело антиоксидантів. Завдяки складу цієї ягоди, вона захистить щитовидку від гормональних збоїв.
7. Горіхи і мед
Налагодити роботу щитовидки допоможе такий рецепт: розімніть 4 ядра волоських горіхів, додайте 1 столову ложку меду і перемішайте. Цю суміш потрібно з’їдати вранці натщесерце протягом 2 тижнів. Просто починайте щоранку зі свіжої порції, що укріплює здоров’я.
08.08.2019 |
Рівне-Ракурс №10 від 08.08.2019p. На головну сторінку |