Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №948 від 23.01.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Лаваш

Лаваш

Впевнена, що шашлично-шпикачково-барбекю сезон вже розпочали усі. Хороша погода, яскрава зелень та аромат квітучих дерев просто манить на природу. М’ясо, овочі, зелень і лаваш – прекрасний акомпанемент хорошій компанії. Саме про лаваш і піде сьогодні мова. Так це ж просто – заходиш в магазин і купуєш. Але ми не шукаємо легких шляхів – готуємо лаваш дома.

На 18 шт діаметром 20 см:

10 гр. свіжих дріжджів;

1 ст. теплої води;

1 ст.л. олії;

1 ч.л. солі;

1 ч.л. цукру;

2,5-3 ст. борошна;

Розводимо дріжджі у воді, додаємо сіль, цукор, олію, борошно (спочатку 2,5 стакана) і замішуємо тісто. Довго не місимо, тільки щоб все зібралося в кулю. Даємо відпочити хвилин 20 і вимішуємо до однорідного стану. Даємо відпочити тісту 1 годину.

Ділимо тісто на порційні шматочки, підкачуємо їх в кульки і залишаємо на 5 хвилин. Розкачуємо дуже тоненько.

Розігріваємо сковорідку без олії і смажимо кожен лавашик буквально хвилину-півтори з кожної сторони. Готові лаваші складаємо в стопочку і віжразу загортаємо в рушник. Зберігати треба в пакеті при кімнатній температурі, не більше двох діб, потім починають тверднути краї.

23.01.2020



Рівне-Ракурс №10 від 23.01.2020p. 
На головну сторінку