Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №995 від 17.12.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Сергій Кондрачук: «Депутати підтримали найважливіше рішення цієї сесії – зміни до бюджету»

Сергій Кондрачук: «Депутати підтримали найважливіше рішення цієї сесії – зміни до бюджету»

Погасять борги працівникам трьох комунальних підприємств

Під час другого пленарного засідання сесії депутати Рівненської обласної ради підтримали внесення змін до бюджету області на поточний рік. За це проголосували 60 обранців.

Серед ключових змін – 4,7 мільйона гривень на погашення заборгованості із зарплат перед працівниками трьох комунальних підприємств: обласного дитячого туберкульозного санаторію «Новостав», обласного туберкульозного санаторію м. Костопіль та обласного дитячого багатопрофільного санаторію «Козинський». Нещодавно ці підприємства були реорганізовані, а частина працівників звільнені. Завдяки прийнятим змінам зарплатні борги перед ними вдасться погасити вже найближчим часом.

– Це найважливіше рішення цієї сесії. Я вдячний депутатам за одностайність, – сказав голова Рівненської обласної ради Сергій Кондрачук.

Крім того, депутати голосуванням передбачили низку інших важливих змін, зокрема, щодо розподілу субвенцій з державного бюджету на загальну суму 148,5 мільйона гривень. Це, зокрема, 11,4 мільйона – на забезпечення лікарськими препаратами хворих на цукровий діабет; 11,2 мільйона – на закупівлю лабораторного обладнання, яке допоможе в боротьбі з COVID-19; 22,3 мільйона – на придбання кисневих станцій; 4,6 мільйона гривень – на створення центрів сучасної технічної освіти. Як пояснила директор департаменту фінансів Рівненської ОДА Лідія Біляк, на ці потреби з обласного бюджету раніше було виділено 1,5 мільйона гривень на умовах співфінансування.

Уже в найближчі тижні депутати обласної рада планують зібратися на третє пленарне засідання, щоб розглянути та прийняти бюджет області на 2021 рік.

Обласна рада звертається до Прем’єр – міністра України

Депутати Рівненської обласної ради просять Прем’єра – міністра України провести зустріч із представниками всіх обласних рад України з метою розв’язання проблеми бюджетних заборгованостей за незахищеними статтями державного бюджету.

«Центральна влада перекладає на плечі місцевих громад розв’язання проблем, створених своєю політикою. Адже ті проєкти, реалізація яких розпочалася у попередні роки і продовжилася у 2020 році, не отримають обіцяного державного фінансування, що ми бачимо, в тому числі, й у проєкті державного бюджету на 2021 рік.

Це проблема не тільки питання розвитку області, але насамперед соціальна, адже працівники, які залучені в цих проєктах, не отримають зарплату.

Хаос у діях центральної влади повертає країну в часи Януковича, коли заморожували будь-які капітальні видатки, спрямовані на розвиток як на місцевому, так і на державному рівні», – йдеться у зверненні.

Також депутати обласної ради просять виділити кошти з державного бюджету на фінансування захищених статей (заробітна плата, енергоносії) для тих районів, де існує бюджетна заборгованість.

Таке звернення підтримали 47 з 62 присутніх депутатів Рівненської обласної ради.

17.12.2020



Рівне-Ракурс №10 від 17.12.2020p. 
На головну сторінку