Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1000 від 28.01.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Територіальні громади області несуть відповідальність за соціальний захист своїх мешканців

Громади області беруть всю повноту відповідальності за виконання повноважень у сфері соціального захисту.

На цьому наголосив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко від час онлайн брифінгу.

«Дуже важливо у перехідний період не втратити найбільш чутливий – соціальний напрямок. Тому ми постійно зорієнтовуємо територіальні громади та РДА неухильно виконувати закон та вивчати нормативну базу», – розповів заступник голови ОДА Ігор Тимошенко.

Наразі документи та заяви від громадян щодо усього спектру соціальних послуг приймає уповноважена особа виконавчого органу сільської, селищної, міської ради, або адміністратор ЦНАПу при громаді.

Далі громада передає всі ці матеріали до профільного підрозділу укрупненої РДА, де вже приймаються остаточні рішення, які фіксуються у програмному забезпеченні.

Ігор Тимошенко додав, що громади у найшвидші терміни повинні підключатися до програмного продукту «Соціальна громада», що значно спрощуватиме процедуру подання документів та їх опрацювання.

«Соціальні послуги мають бути максимально наближеними до громадян, тому у колишніх РДА створюємо віддалені робочі місця, де можна буде також забезпечити надання соціальних послуг», – повідомив Ігор Тимошенко.

До слова, територіальні центри із наданням соціальних послуг тепер теж переходять до підпорядкування територіальних громад

28.01.2021



Рівне-Ракурс №10 від 28.01.2021p. 
На головну сторінку