Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1004 від 25.02.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

На Рівненщині викрили організовану злочинну групу на збуті метамфетаміну

На Рівненщині викрили організовану злочинну групу на збуті метамфетаміну

Третій етап реалізації документування злочинної діяльності групи правоохоронці провели 19 лютого у рамках кримінального провадження, розпочатого у листопаді 2018 році за фактом незаконного збуту психотропної речовини в кількох областях країни.

Працівники управління стратегічних розслідувань в Рівненській області спільно з слідчими слідчого управління за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури викрили злочинну групу, учасники якої, за попередньою змовою, з метою отримання прибутку, налагодили діяльність з незаконного виготовлення та збуту психотропної речовини «метамфетамін» на території Рівненської області та сусідніх областей.

Із залучення спецпідрозділу КОРД, 19 лютого слідчі провели у Рівному та Рівненському районі сім санкціонованих обшуків у житлових приміщеннях фігурантів справи, прилеглих господарських будівлях та у транспортних засобах.

Так, правоохоронці виявили та вилучили грошові кошти з оперативної закупки, марихуану, п’ять скляних колб із нашаруванням невідомої речовини, пластикову ємність частково наповнену коноплею, п’ять банківських карток, 11 мобільних телефонів, сім-картку та п’ять флеш-носіїв.

Слідчі за процесуального керівництва прокуратури повідомили про підозру у вчиненні збуту наркотиків раніше судимому організатору злочинної групи 42-річному рівнянину та виконавцю – 36-річному жителю обласного центру.

Іще одному виконавцю – 41-річному жителю Рівного повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених трьома статтями Кодексу: незаконне зберігання зброї, наркотиків та прекурсорів.

Наразі вирішується питання про обрання фігурантам справи запобіжного заходу.

У цілому в рамках кримінального провадження було проведено іще два етапи реалізації матеріалів з метою документування злочинної діяльності учасників зазначеної групи осіб.

Так, у квітні 2019 в ході 12 санкціонованих обшуків було вилучено: 6 одиниць зброї, 2 087 таблеток, 15 поліетиленових пакетиків із метамфетаміном, корпус гранати «РГД-5» із запалом, 3 скляні колби, zip-пакети із білою кристалічною речовиною понад 100 грамів, грошові кошти, мобільні телефони та електронні ваги.

У квітні 2020 року в ході проведення другого етапу реалізації в ході 6 санкціонованих обшуків поліцейські вилучили понад півтора мільйони гривень, 31 кілограм бурштину-сирцю, марихуану, метамфетамін, обладнання, мобільні телефони та банківські картки.

Слідчі дії тривають.

25.02.2021



Рівне-Ракурс №10 від 25.02.2021p. 
На головну сторінку