Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1007 від 18.03.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Рівненські психологи удосконалили навички роботи з бійцями

10 психологів та психіатрів області пройшли навчання за проєктом розвитку «Покращення доступу до соціальних послуг у сфері психологічного здоров’я». Серед них спеціалісти Острозької психіатричної лікарні, обласного госпіталю ветеранів війни та Острозької академії.

Упродовж двох років вони проходили навчання на базі Клініки бойового стресу Військового медичного інституту в місті Варшава. А практику набували у Рівненському обласному госпіталі ветеранів війни.

16 березня, сертифікати європейського зразка фахівцям, які успішно пройшли навчання, вручили голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Славомір Місяк та перший заступник голови обласної ради Сергій Свисталюк.

Голова ОДА Віталій Коваль привітав учасників проєкту та висловив сподівання, що набуті знання вони передаватимуть майбутнім колегам.

«Клеванський госпіталь є стратегічним не лише для області, а й України. Саме тому закладу приділяють значну увагу, – додав Віталій Коваль. – На останній сесії облради виділили 1,7 мільйонів гривень на придбання спеціалізованого обладнання – електростимулятора мозку. А 15 березня було оголошено тендер на початок добудови переходу між двома корпусами. На це вже є кошти з обласного бюджету, а 22,5 мільйони гривень ми чекаємо з держбюджету» .

Як розповіла, учасниця проєкту, психолог реабілітаційного центру обласного госпіталю ветеранів війни Ольга Галицька, таке навчання дає можливість розширити психологічну роботу у зоні посттравматичних стресових розладів.

«Всі учасники цього проєкту вже багато років працюють у сфері надання психологічної допомоги. Але завдяки навчанню ми набули нових навиків, що є актуальним у теперішніх умовах війни. У Польщі є клініка стресової психологічної травми, де ми мали можливість практично працювати та побачити нові можливості такої роботи», – розповіла Ольга Галицька.

Генеральний консул Республіки Польща в Луцьку Славомір Місяк зазначив, що проєкт відображає суть польсько-українського партнерства. Зокрема, має гарний результат у сфері психологічного здоров’я, що є важливим у час війни на Сході України. А також висловив сподівання на продовження співпраці у майбутньому.

Партнерами проєкту виступили МОЗ та департамент військової служби охорони здоров’я Міністерства національної оборони Республіки Польща, а також Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни.

18.03.2021



Рівне-Ракурс №10 від 18.03.2021p. 
На головну сторінку