Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1011 від 15.04.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Симптоми, які вказують на виснаження вашого організму

Виснаження організму – серйозний стан, ознаки якого люди часто списують на втому після роботи або недосип. Які симптоми вкажуть на те, що ви зіткнулися з виснаженням?

Зміни настрою

Відсутність сил робить людину більш емоційною, змушує різко реагувати на звичайні ситуації, все це в цілому впливає на її настрій. При виснаженні всі почуття загострюються, з’являються скачки настрою. Люди з подібною проблемою можуть стикатися або з апатією, або ж навпаки здаватися надмірно збудженими в негативному ключі. Експерти пояснюють, що коли в людини закінчуються сили, вона стає менш терпимою, тому близько до серця приймає негативні події. У випадках, коли мінливість настрою не проходить більше 4 тижнів поспіль, варто записатися до свого лікаря.

Низька якість сну

Найбільш яскравим проявом виниклого виснаження організму є втрата здатності добре висипатися. Людина може відчувати себе знесиленою і мріяти лише про те, як лягти і поспати, а опинившись в ліжку, у неї це не виходить. Але навіть після ночі спокійного сну, вранці людина відчуває себе такою ж розбитою, як і напередодні.

Зміна ваги

Поганий апетит і стрімка втрата ваги є тривожним симптомом. Краще звернутися до лікаря і пройти обстеження, оскільки це може бути ознакою не тільки виснаження, а й інших серйозних захворювань, включаючи онкологію. Однак виснаження організму може проявлятися не тільки у вигляді зниження апетиту. При недостатньому обсязі енергії, тіло намагається отримати її, змушуючи людину відчувати підвищену тягу до солодкого. У таких ситуаціях збільшується ризик набору зайвої ваги.

Затуманена свідомість

Втома може супроводжуватися ще й втратою здатності ясно мислити. Коли людина відчуває туман в голові тривалий час, варто звернутися за допомогою фахівця.

Погіршення якості волосся і шкірного покриву

Виснаження організму не може не відбитися на зовнішньому вигляді людей. Шкіра людини, що зіткнулася з подібною проблемою, часто стає сухою, на ній з’являються прищі і почервоніння. Більш того, волосся стає тонким, починається активний процес його випадання.

15.04.2021



Рівне-Ракурс №10 від 15.04.2021p. 
На головну сторінку