№1012 від 22.04.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Інгредієнти на форму об’ємом 2 л: Для тіста: цукор – 200 г; вершкове масло - 200 г; яйця – 5 шт; ванільний екстракт – 1 ч.л.; борошно – 250 г; розпушувач – 10 г; сіль – 1 щіпка. Для какао-тіста: какао – 30 г; молоко – 30 мл. Для чізкейку: вершковий сир – 250 г; яйце – 1 шт.; цукор – 40 г. вишня консервована або заморожена без соку – 200 г. Для шоколадної глазурі: шоколад чорний – 100 г; олія – 20 мл.
Збити вершкове масло з цукром і ваніллю, додати по черзі яйця, кожен раз добре збиваючи, при цьому маса має стати пухкою. Просіяти борошно з розпушувачем і ввести в яєчну частину. Розділити тісто навпіл, в одну ввести просіяне какао з молоком.
Вишню відкинути на друшлак.
Для чізкейку змішати всі інгредієнти.
У форму викласти шарами: світле тісто, на нього – темне, виделкою акуратно провести розводи, змішуючи різні шари тіста. Трохи розрівняти і розподілити весь чіз-крем, зверху викласти вишню, закрити темним шаром тіста, потім світлий шар, а зверху знову ягоди вишні. Виделкою знову зробити розводи і відправити кекс в духовку на 50-55 хвилин.
Приготувати глазур. Розтопити шоколад до 40?С, додати олію, ретельно розмішати, охолодити і глазурувати пиріг.
22.04.2021 |
Рівне-Ракурс №10 від 22.04.2021p. На головну сторінку |