Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1019 від 10.06.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Андрій Карауш: «В обласній раді ми налаштовані на конструктивну роботу»…

Андрій Карауш: «В обласній раді ми налаштовані на конструктивну роботу»…

Минула сесія Рівненської обласної ради стала найбільш «жорсткою» за всю нинішню каденцію ради. Лише на позачерговому засіданні, яке пройшло в минулу п’ятницю, вдалось прийняти рішення про виділення коштів новоствореному Департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення. При цьому сама сесія проходила досить нервово. Про ситуацію в обласній раді ми попросили розповісти голову однієї з найбільших фракцій – партії «Слуга Народу», директора найбільшого в області комунального підприємства РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал» Андрія Карауша.

–Як Ви оцінюєте роботу обласної ради?

– В цілому, позитивно. Якщо проаналізувати роботу Рівненської обласної ради нашої каденції, то в принципових питаннях депутати були одностайні, і багато рішень приймалось ледве не одноголосно. Саме по собі це говорить, що якогось жорсткого протистояння в нас немає, і я переконаний, що це правильно.

– Але остання сесія була складною?

– Так, дійсно був конфлікт. Та це не принциповий конфлікт. Голова ОДА створив новий департамент. Мав він на це право? Мав. Узгоджено було рішення з профільними міністерствами? Узгоджено. Тобто, все відбувалось згідно вимог чинного законодавства. Тому не виділити кошти, передбачені бюджетом на функціонування нового департаменту, депутати не могли. Це ж не тільки заробітні плати працівників департаменту, це фінансування програм, які дуже потрібні всій Рівненщині, її мешканцям. Наприклад, придбання для лікарень кисневих концентраторів. Тому наша фракція вимагала від більшості в обласній раді вирішити питання з фінансуванням нового департаменту. Це нам вдалося, хоча і не без проблем. На мою думку, депутатам потрібно в своїй роботі керуватись не емоціями чи образами за ті чи інші кадрові рішення виконавчої влади, а здоровим глуздом і потребами мешканців області.

– Андрію Петровичу, фракцію «Слуга Народу» вважають в обласній раді «прогубернаторською». Це правда?

– В першу чергу, ми пропрезидентська фракція. Що стосується губернатора, то він представник президента на Рівненщині, але фракція партії «Слуга народу» в Рівненській обласній раді не структурний підрозділ обласної адміністрації, ми повноцінна фракція, яка має свою позицію. В питанні фінансування нового департаменту ми зайняли позицію підтримки здорового глузду, бо не можна було не виділити гроші на фінансування бюджетної установи. Тобто, справедливі, вигідні для громади області рішення нашої адміністрації ми будемо підтримувати і просити проголосувати за них інші фракції. На мій погляд, це нормальна позиція.

– На Вашу думку, як складеться подальша робота обласної ради?

– Сподіваюсь будемо працювати ефективно і злагоджено. Хоча, звісно, будуть і суперечки. Це нормально, адже без обговорення не можна знайти оптимальні рішення багатьох складних питань, які нам доводиться вирішувати. Головне, щоб суперечки були конструктивні і допомагали в роботі.

10.06.2021Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 10.06.2021p. 
На головну сторінку