Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1020 від 17.06.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Які проблеми зі здоров’ям може спровокувати відмова від споживання жирів

Які проблеми зі здоров’ям може спровокувати відмова від споживання жирів

Більшість людей намагається менше вживати жири, оскільки вони можуть привести до ожиріння, цукрового діабету, захворювань серця та інших недуг. Але якщо повністю відмовитися від цієї речовини, у людини виникнуть не менш серйозні проблеми зі здоров’ям. Як зрозуміти, що у вашому раціоні не вистачає жирів?

Далеко не кожна людина знає, що існує кілька типів жирів. Насичені жири і трансжири негативно відбиваються на роботі всього організму, у тому числі провокуючи серцево-судинні захворювання. Однак інші типи жирів, навпаки, необхідні організму для правильного функціонування. Наприклад, ви можете споживати велику кількість вітаміну С, але без мононенасичених і поліненасичених жирних кислот, він не зможе засвоїтися, оскільки безліч вітамінів є жиророзчинними. Крім іншого жирні кислоти необхідні для підтримання функцій очей і головного мозку, загоєння ран, згортання крові і правильного вироблення естрогену і тестостерону.

Визначити дефіцит жирів в організмі можна за допомогою таких симптомів:

Шкірні проблеми

Брак корисного жиру в організмі насамперед відбивається на шкірному покриві. Визначити проблему можна по сухому висипу, лущенню шкіри, дерматиті або набряклості.

Випадання волосся

Молекули жиру мають вирішальне значення для росту волосся. Якщо людина не вживає в достатній кількості жири, то волосяні фолікули легко пошкоджуються, що тягне за собою випадання волосся і інші проблеми.

Порушення гормонального фону

Ендокринна система не може нормально працювати і виробляти гормони без вітаміну B12, вітаміну D і селену. Дефіцит жирів призводить до дефіциту цих вітамінів. В результаті людина стикається з дисбалансом гормонів.

Втома

Недостатнє споживання жирів, за яким слідує дефіцит вітамінів, мінералів і антиоксидантів, може викликати втому, як у фізичному плані, так і в розумовому.

17.06.2021



Рівне-Ракурс №10 від 17.06.2021p. 
На головну сторінку