Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1020 від 17.06.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Юлія Тимошенко: «Влада заблокувала референдум, але «Батьківщина» продовжить захищати землю від розпродажу»

Юлія Тимошенко: «Влада заблокувала референдум, але «Батьківщина» продовжить захищати землю від розпродажу»

Попри обіцянки про народовладдя, представники «слуг народу» у ЦВК зірвали проведення «земельного» референдуму. «Батьківщина» оскаржуватиме це рішення у суді.

На цьому наголосила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час брифінгу за результатами засідання Погоджувальної ради.

«Як відомо, з 1 липня набирає чинності закон про розпродаж сільськогосподарської землі – одразу з правом володіння землею іноземними банками, з правом зняття верхнього шару чорноземів, з припиненням державного контролю та позбавленням наших фермерів землі, яка у них перебуває у постійному користуванні. Одним зі шляхів зупинення цього знищення держави був референдум», – зауважила Юлія Тимошенко.

Вона нагадала про передвиборчі обіцянки влади про те, що кожен українець – президент, що без рішення народу на референдумі не буде ухвалено жоден закон.

«Ми перевірили, як в реальності все це відбувається. Майже 12 тисяч людей, які склали ініціативну групу, подали заяву в ЦВК для того, щоб розпочати референдум проти продажу сільськогосподарської землі. Все було зроблено чітко по закону, без будь-яких відхилень. І ось в п’ятницю відбулося засідання ЦВК, на якому «слуги» проголосували «проти», і таким чином зірвали проведення референдуму, за який виступає абсолютна більшість громадян в нашій країні», – повідомила лідер «Батьківщини».

За її словами, це було зроблено навмисно, тому що правляча більшість знає про те, що до 80?% людей в країні не підтримують обраний курс розвитку держави, виступають «проти» продажу землі іноземцям і «за» проведення референдуму. Саме тому команда «Батьківщини» оскаржуватиме у суді рішення ЦВК про заборону людям проводити волевиявлення.

«Це був тест для влади на здатність слухати людей, працювати в інтересах українського суспільства, на вміння реалізовувати народовладдя. Обіцянки про народовладдя від «слуг народу» – це глибокий обман. Вони віддають те, що належить українцям, транснаціональним компаніям й іншим олігархічним структурам, з якими вони начебто «борються». Наша команда буде пильною та буде боротися всіма доступними методами, щоб не дозволити розпродаж української землі. Ми станемо серйозною перешкодою для них», – запевнила Юлія Тимошенко.

https://ba.org.ua/yuliya-timoshenko-vlada-zablokuvala-referendum-ale-batkivshhina-prodovzhit-zaxishhati-zemlyu-vid-rozprodazhu/

17.06.2021



Рівне-Ракурс №10 від 17.06.2021p. 
На головну сторінку