№1021 від 01.07.2021p. | |
Передплатний індекс: 23429 Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477 |
Ви напевно вже чули про дивовижні лікувальні властивості спеції жовтого кольору під назвою куркума.
Скільки куркуми необхідно їсти щодня?
Добова доза куркуми в цілях профілактики або інтенсивного лікування – 1 ст. ложка без гірки (5-7 г) 1 раз або кілька прийомів, незалежно від їжі. Прийом спеції натщесерце має жовчогінний та очищувальний ефект.
Для більш м’якого впливу приймайте куркуму під час або після їжі. Для пасивної профілактики достатньо щіпки куркуми в їжу щодня впродовж кількох років.
Ось що рекомендується робити для того, щоб поліпшити засвоюваність куркуми:
1) Змішайте її з оливковою олією та дрібкою чорного перцю. Перець збільшує всмоктування куркуми.
2) Поєднуйте куркуму з риб’ячим жиром та лецитином (печінка, яєчний жовток, молочні продукти).
3) Активно використовуйте куркуму у процесі приготування їжі.
Саме за високої температури розкриваються всі її цілющі властивості. Додайте куркуму до супів, рагу або інших страв.
Ось ще кілька способів використання куркуми:
додайте куркуму в чаї та молочні коктейлі;
ваш плов придбає насичений жовтий колір, якщо ви додаєте в нього куркуму;
щіпка куркуми стане чудовим доповненням до тушкованих овочів, особливо капусти;
використовуйте спецію в супах;
додайте дрібку цієї спеції в омлет або яєчню;
куркума розкриє смак картоплі, запеченої в духовці, та цвітної капусти.
УВАГА! Проконсультуйтеся з вашим лікарем!
Обережно приймайте куркуму при жовчнокам’яній хворобі, гострій виразці шлунка, цирозі та вагітності. Якщо у вас індивідуальна непереносимість, відмовтеся від використання цієї спеції. Після великої дози куркуми може з’явитися пронос.
01.07.2021 |
Рівне-Ракурс №10 від 01.07.2021p. На головну сторінку |