Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1023 від 15.07.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як без зайвих зусиль відмити скляні дверцята духовки

На жаль кожна господиня рано чи пізно стикається з коричневими плями підгорілого жиру на стінках і склі дверцят духовки.

Це відбувається, тому що волога і жир, які виділяються під час приготування страви, осідають на стінках і пригорають під впливом високої температури.

Існує кілька способів запобігти цьому.

По-перше – не звертати уваги і коли прийде час генерального прибирання на кухні ретельно відмити духовку. Недолік – що це потребуватиме більше часу і сил, оскільки чим більше нагару утворюється, тим важче його відмити. Але головна неприємність полягає в тому, що під час кожного наступного приготування буде відчуватися неприємний запах горілого.

По-друге – це не чекати коли настане генеральне або щоденне прибирання на кухні, а доглядати за духовкою відразу після її використання, через пів години, коли трохи охолонуть стінки і дверцята. Досить протерти їх чистою вологою серветкою всередині і ззовні скляні дверцята.

Не слід мити мокрою ганчіркою або лити на дверцята воду, оскільки після такої процедури можуть з’явитися патьоки. А щоб позбутися від патьоків прийдеться витратити багато сил. Якщо жир сильно підгорів, то свіжий наліт легко можна видалити мийним засобом для миття посуду.

Ні в якому разі не варто застосовувати жорсткі щітки, сіточки, абразивні засоби, які здатні пошкодити цілісність поверхні. Лайфаки для прибирання пропонують зім’яти невеликий шматочок фольги, їм можна протерти і очистити забруднену ділянку.

Після видалення плям скляну поверхню потрібно протерти вологопоглинаючою серветкою з мікрофібри. Кожне ідеальне прибирання кухні не проходить повз фасади кухонних меблів і дверцят духовки. Без чистої блискучої духовки прибирання будинку виглядає не завершено.

15.07.2021



Рівне-Ракурс №10 від 15.07.2021p. 
На головну сторінку